Sælsafari på Øresund med ungdomskolens motorbåd.
Sælsafari på Øresund med ungdomskolens motorbåd.
På lørdag står den på stand-up-paddle.
På lørdag står den på stand-up-paddle.

Tilmeldingsrekord i ungdomsskolen

Hvis man er nysgerrig på, hvad der trender blandt de unge i kommunen, kan man blot kaste et blik på ventelisterne i Dragør Ungdomsskole. Tilmeldingen har været åben i godt en uge – og ungdomsskolen må allerede nu melde udsolgt på flere hold.

Martin Sleimann, der er programansvarlig i ungdomsskolen, kalder det en flyvende start. »Allerede nu er der næsten lige så mange tilmeldinger, som vi fik hele efteråret i 2019, og vi har kun lige slået dørene op,« fortæller han – og tilføjer, at ungdomsskolen prøver så vidt muligt at gøre plads til flere elever på de fyldte hold eller at oprette et ekstra, hvor ventelisten er længst. 

Det er hold såsom »Movie Night« i Dragør Bio og bolsjeværkstedet i Louises Køkken, der har de absolut længste ventelister. Men også rollespilsholdet i Tårnby og Escape-turen til Flakfortet blev fyldt på rekordtid, og på holdet »scor fritidsjobbet« er deltagerantallet blevet sat op for at følge med efterspørgslen.

TV-vært Lene Beier har fået sit eget ungdomsskolehold.
TV-vært Lene Beier har fået sit eget ungdomsskolehold.

Nye hold

Der er i år også nye hold på programmet. Hver tirsdag aften er der undervisning i at tage gode billeder, og torsdag aften er der åbent i hækleværkstedet – og så har ungdomsskolen fået en helt særlig gæsteunderviser, nemlig Lene Beier. Hun er blandt andet kendt fra TV2-programmerne »Landmand søger kærlighed« og »Vi drukner i rod« og har nu fået sit eget ungdomsskolehold for de elever, der har en tv-vært i maven, eller som måske drømmer om at starte sin egen kanal.

Der er også nye rejsedestinationer på programmet. I efterårsferien går turen til Berlin, og anden weekend i oktober sejler en ekspedition mod »Ungdomsøen« for at opleve det helt særlige ungdomsfællesskab, der er skabt på Middelgrundsfortet.

Ungdomsskole for hele familien

I løbet af efteråret har Dragør Ungdomsskole en række weekendhold for familier, hvor alle er velkomne – uanset om de har børn i ungdomsskolealderen.

»Det er en mulighed for at stifte bekendtskab med ungdomsskolen,« fortæller Martin Sleimann.

Når de unge lærer ungdomsskolens lærere at kende sammen med deres forældre, er det nemmere for dem at tilmelde sig, når de selv når op i 7. klasse, er hans erfaring.

Det første af disse hold løber af stablen med stand-up-paddle allerede på lørdag, den 27. august.

Derefter afholdes sælsafari, kajaktur, mountainbiketur, tur til Flakfortet og ud over disse naturoplevelser et førstehjælpskursus.

Tilmelding til holdene sker via ungdomsskolens hjemmeside.

CL

Hele familien kan komme på kajaktur langs Dragørs kyst.
Hele familien kan komme på kajaktur langs Dragørs kyst.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk