Værk af Annette Fuhs Petersen.
Værk af Annette Fuhs Petersen.

Udstilling i Dragør Havnegalleri

Fra fredag den 19. til og med torsdag den 25. maj udstiller Annette Fuhs Petersen sine kunstværker i Dragør Havnegalleri, Strandlinien 17. Der afholdes fernisering af udstillingen fredag kl. 16–18.

Annette Fuhs Petersen er oprindeligt uddannet inden for reklame og layout. Da hun fik sin første søn, skiftede hun også branche, og i 20 år arbejdede hun som pædagog, blandt andet i Dragør Kommune.

Det kreative har været omdrejningspunkt i hele Annette Fuhs Petersens liv – både i fritiden og arbejdsmæssigt. Hun har arbejdet med børn og voksne omkring kreative processer i mange forskellige sammenhænge.

»Jeg plejer at sige, at det at kunne arbejde kreativt er en livsnødvendig kompetence,« fortæller Annette Fuhs Petersen – og hun mener det helt bogstaveligt. 

»Det er min erfaring, at kreativitet – når man er allermest lykkelig, eller når livet virkelig viser tænder, og man oplever stor sorg – kan bruges som en måde at bearbejde og udtrykke positive eller forbudte følelser,« forklarer hun.

De sidste år har Annette Fuhs Petersen udelukkende arbejdet med sin egen kunst. Hun har i årenes løb været vidt omkring i forskellige udtryk og stilarter – men det er i PopArt-stilen, hun har fundet sig bedst tilrette. 

»Jeg elsker det helt stramme grafiske udtryk, tegneserieuniverset, teksten, farverne, humoren og provokationen i det,« siger Annette Fuhs Petersen. Hun fortæller, at hun har arbejdet seriøst på at finde et nutidigt og moderne udtryk – og samtidigt at gøre værkerne til helt sine egne, så de adskiller sig fra mængden og er let genkendelige for publikum. Og for at give værkerne et mere larmende udtryk tilfører hun dem også gerne noget glimmer, Swarovski-sten og/eller lidt højglans epoxy. 

Annette Fuhs Petersen erkender, at hendes kunst måske ikke er noget for enhver – for da de ikke sådan lige blender ind med sofapuderne, kræver det lidt mod at have dem hængende, siger hun – og tilføjer straks efter, at har man modet, tør hun godt love, at værkerne vil skabe glæde i hverdagen.

Dragør Havnegalleri har åbent alle dage i udstillingsperioden fra kl. 13–18.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk