10Kastrup BK1014–1912
11FA 2000 (2)1118–2311
12Bispebjerg BK1117–2410
13HB1216–307

Stillingen i københavnsseriens grundspil. Da forårets opgør er aflyst, spilles 14 kampe. De seks bedst placerede hold går videre til oprykningspil, mens de øvrige hold spiller om nedrykning.

Nyt fra Dragør Boldklub:

Uventet nederlag på hjemmebane

Dragør BK–Vigerslev BK 0–1

Lørdagens kamp på hjemmebane mod Vigerslev BK  (VBK) kunne have bragt Dragør Boldklubs 1.-hold (DB) op i en favorabel stilling, og a point med netop VBK.

Men sådan gik det ikke. I en temmelig rodet kamp var VBK i første halvleg mere på DB’s banehalvdel, end DB var på VBK’s.

DB’s angrebsforsøg blev i første halvleg stoppet kort efter midterlinjen. VBK-forsvaret havde alt for let ved at optrævle DB’s angreb, og de lod ikke Frederik Frost, Kristoffer »K« Enoch eller Patrick Sandby komme til fadet.

DB’s spil frem ad banen manglede sammenhæng, og afleveringerne var langt fra præcise.

Til gengæld kunne VBK profitere af, at DB-spillet ikke hang sammen, og kunne sætte DB under pres.

Selvom VBK pressede på og tilspillede sig flere hjørnespark, var det dog ikke de store målchancer, de fik skabt.

Efter 25 min. spil skete det, der ikke måtte ske, alligevel. Igen var der hjørnespark – ikke mindre end tre i rap. Det sidste hjørnespark blev sparker væk – op midt på DB’s banehalvdel. Bolden landede hos en fri VBK-spiller, som flugtede bolden i mål – uden chance for DB-keeperen Jonathan Gudmundsson. Et flot mål med præcision og skarphed.

VBK-tilhængere var mødt talstærkt frem, og det kunne høres efter scoringen. Hvis DB havde et ligeså entusiastisk publikum, så havde der nok været 200–300 fans omkring banen.

Efter pausen lignede DB et andet hold. Den indre fighter var fundet frem med tanken på, at spillet skulle op på VBK’s banehalvdel – og ikke som første halvleg, hvor der mest blev løbet baglæns, og hvor afleveringerne var upræcise.

Træner Claus Oemig havde skiftet ud i forsvaret – Nicolai Strandby var blevet erstattet af Andreas Steffensen.

Desværre havde dommeren også ændret sin taktik og begyndte at dømme mod DB i mange situationer. Den første fejlkendelse kom efter 49 min. VBK fik spillet en lang bold frem til deres spydspids. Jacob Holmegaard var hurtigt efter ham, men han lavede et frispark, som dommeren takserede til et direkte rødt kort! Det var en meget hård dom, som var begrundet med, at »Holme« fratog VBK en oplagt scoringsmulighed – en begrundelse, som kan diskuteres.

Jacob Holmegaards udvisning koster en spilledags karantæne, så han er ikke med i efterårets sidste kamp mod Husum BK.

Resten af anden halvleg kæmpede DB godt og holdt VBK fra at skabe målchancer.

Kampens DB’er, Rasmus Robrahn, header bolden væk.

DB foretog udskiftninger efter cirka 60 min. spil. En godt kæmpende Jonas Pedersen gik ud til fordel for Anders Zachariassen. Kort efter kom Mathias Rahbek ind – ud gik Michael Meng Rasmussen.

Efter 67 min. skabte DB et brugbart angreb mod VBK-målet. Zachariassen pillede bolden fra en VBK-spiller på VBK’s banehalvdel. Han spillede videre til »K« foran målet – men VBK var hurtige og fik dækket godt op, så »K« måtte spille tilbage til Zachariassen, som fandt Mathias Rahbek. Men Rahbek var omringet af to mand og mistede bolden. Boldtabet gav en kontramulighed til VBK, som kom frem til en farlig afslutning, der gik tæt over DB’s målramme.

Endnu en udskiftning kom efter cirka 75 min., hvor Sebastian Sisso Christensen gik ud, og Nicolai Strandby kom tilbage på banen.

DB’s måske største chance kom efter 81 min. Den altid godt fightende Jonathan Bligaard misbrugte en stor chance. Tæt under målet lykkedes det ham at sparke bolden forbi.

Få minutter før slutfløjt opstod en situationen, hvor Patrick Sandby blev tacklet i VBK-feltet. Var der straffe – eller gled Sandby på den våde bane? Dommerens fløjte forblev tavs.

Selv om DB kæmpede de sidste minutter, blev der ikke skabt målchancer, og kampen sluttede med 0–1-sejr til VBK.

Igen et ærgerligt nederlag på hjemmebanen, som skal være det uindtagelige fort.

Efter kampen blev Rasmus Robrahn valgt som kampens DB-spiller.

Øvrige resultater

FB vandt 2–0 over bundholdet HB. Sundby BK slog Husum BK 3–0. FA2000 (2) tabte på hjemmebane til NB Bornholm – kampen sluttede 1–3. Endelig vandt det suveræne tophold BK Skjold ikke mindre end 6–0 over Bispebjerg BK.