Formanden for Drag­ør Erhverv, Rasmus Gundelund Nielsen, replicerer i sin tale til aftenens vært, borgmester Kenneth Gøtterup. Foto: TorbenStender.
Formanden for Drag­ør Erhverv, Rasmus Gundelund Nielsen, replicerer i sin tale til aftenens vært, borgmester Kenneth Gøtterup. Foto: TorbenStender.
Direktøren for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, sender video­hilsen via storskærm. Foto: HAS.
Direktøren for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, sender video­hilsen via storskærm. Foto: HAS.

Velbesøgt nytårskur

Onsdag aften, den 25. januar, kunne borgmester Kenneth Gøtterup efter to års coronapause atter byde det lokale erhvervsliv velkommen til den traditionelle nytårskur – denne gang på Dragør Rådhus.

Forhallen på rådhuset var pænt fyldt, og den veloplagte vært tog de fremmødte med på en tur gennem 2022, som han beskrev som udfordrende – men også fyldt med tiltag, der peger lovende fremad. Han kom blandt meget andet ind på alt fra budgetlægningen, den nye kommuneplan, permanente regler for udeservering samt arbejdet med lokalplaner for nyt erhvervs-område ved lufthavnen og boligudvikling ved Søndre Tangvej. Og ikke mindst beslutningen om i starten af 2023 at ansætte en erhvervs- og turismemedarbejder – et ønske, som det lokale erhvervsliv har haft meget højt på listen i årevis.

Efter at have ønsket de fremmødte godt nytår overlod borgmesteren ordet til direktøren for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, der på storskærm deltog via en optaget hilsen. Han slog en ret så pessimistisk tone an i forhold til 2023 – og den bold greb formanden for Dragør Erhverv, Rasmus Gundelund Nielsen, da han efterfølgende afsluttede talerrækken med sin nytårshilsen til de fremmødte politikere og erhvervsfolk.

I modsætning til Brian Mikkelsen valgte den lokale erhvervsformand at se optimistisk på fremtiden. Uden at være blind for de mange udfordringer, der ligger i tiden – inflation, energipriser, negativ vækst med mere – fremhævede Rasmus Gundelund Nielsen, at der også er meget, der peger i den rigtige retning – og han kvitterede for mange af de tiltag, som kommunalbestyrelsen har sat i værk, medens han også påpegede, at der er meget, der fortsat skal og kan gøres.

For Dragør Erhverv var 2022 også udfordrende, hvor man i kølvandet på coronarestriktionerne skulle genfinde fodfæstet i forhold til arrangementer. Man oplevede både at måtte aflyse et arrangement grundet for få tilmeldte – og at melde aldeles fuldt hus til et andet.

De fremmødte benytter sig af muligheden for at netværke efter talerne. Foto: TorbenStender.
De fremmødte benytter sig af muligheden for at netværke efter talerne. Foto: TorbenStender.

I det kommende år skal foreningen tilmed klare sig uden det hidtidige kommunale tilskud, men man ser meget positivt på de muligheder for sparring med forvaltningen, der tegner sig med ansættelsen af en erhvervsmedarbejder.

Rasmus Gundelund Nielsen fortalte også om den kampagne, som erhvervsliv og foreninger i slutningen af 2022 søsatte med henblik på at styrke det lokale sammenhold og den lokale identitet – og valgte som sagt at se overordnet optimistisk på fremtiden.

Hele arrangementet var præget af en god stemning, og efter talerne fik de fremmødte rig lejlighed til at vende såvel det forgangne år som fremtiden med hinanden.

HAS

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2023 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk