Arkivfoto: Thomas Mose.
Arkivfoto: Thomas Mose.
Vi har modtaget:

Dragør Bios fremtid

Dragør Kommunes byråd stoppede endelig for kulturhusgruppens arbejde, da de atter ikke lykkedes med at komme med den ønskede plan for fremtiden. 

Byrådet indleder nu drøftelser med interesserede for en anden benyttelse af arealet på Dragør Havn. Det er positivt. Der er gået al for lang tid med arbejdsgruppens sonderinger.

Biografens fremtid

Byrådets beslutning får Mette Jansen, der er talsperson for det skibbrudne forsøg, til at sætte spørgsmålstegn ved Dragør Bios fremtid. Det er ikke aktuelt.

Når kulturhusprojektet på havnen nu er faldet, så ligger biografen stadig på Jan Thimands Plads. Det ændres ikke.

Siden 1927 har det, der nu er Danmarks ældste biograf, ligget i det, der tidligere var Kongevejsgårdens kostald. De skiftende ejere har købt ejendommen med den præmis, at det var en biograf, man købte.

Siden 1979 har Dragør dertil fastlåst biografen. Det er sket med Lokalplan 3:

»Det i ejendommen tilstedeværende biograflokale forbeholdes offentlige formål, biograf og lignende kulturelle aktiviteter.«

Ejerne har med denne bestemmelse herved to muligheder – enten at sikre en fortsat biografdrift eller at lukke biografen og finde en anden kulturaktivitet. At sælge til boliger er ikke aktuelt.

Skal boligindretning ske, så skal et flertal i byrådet aktivt lukke for traditionen med biograf til fordel for et par boliger med udgang til Toldergade, hvor der ikke er fortorv – et trin ude fra hoveddøren befinder man sig på kørebanen.

Det vil være et kulturelt sammenbrud, hvis byrådet med åbne øjne vælger at ændre i lokalplanen, så biografen kan nedlægges.

Partiernes kulturpolitik

Hvis kravet i lokalplanen fastholdes, vil der med en langsigtet aftale være rum for, at man kan gå i gang med en nænsom fornyelse. Meget gerne med støtte fra fonde.

Dragør skal ikke miste sin biograf.

Hvad mener du?

Med venlig hilsen
Morten Dreyer
Formand for Dansk Folkeparti i Dragør

Vi har modtaget: Det lysner

Medlem af ­kommunalbestyrelsen for Sydamagerlisten, Flemming Blønd, har indsendt et debatindlæg om den gamle værftsgrund og kulturhus.

Vi har modtaget: Frivillige møder igen kommunalbestyrelsens mur

Ann Harnek, Annette Nyvang og Peter Læssøe har på vegne af liste T indsendt et debatindlæg om kommunalbestyrelsens behandling...

Vi har modtaget: Usikker fremtid for kulturen

Mette Jansen, forkvinde for kulturhus-arbejdsgruppen, har indsendt et debatindlæg om Dragørs kulturliv og politikernes nej til et kulturhus på...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk