Lene Beier og familiens hus i Søvang. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Lene Beier og familiens hus i Søvang. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.

Vild med vild have – og vild med natur

Den populære tv-vært Lene Beier har planer for sin vilde have, engagerer sig i natur og biodiversitet, tager dykkercertifikat, så hun kan dykke med ægtemand og sønner, og glæder sig over familekollektivet, der kom til i efteråret, da hendes mor og søster flyttede ind i naboejendommen

Af Birgit Buddegård

En kælen kat nyder tilværelsen i gårdhaven og lader sig gerne nusse, mens husets hund indenfor gør det unødvendigt at banke på. Lene Beier kommer smilende til syne og må lige fortælle en herlig historie om en pindsvinefamilie, før vi går inden for.

En tre, fire pindsvin – relativt tamme – har slået sig ned hos familien og får mad og vand under den store grill. Men står døren til skuret åben, er pindsvinene begyndt selv at gå ind og forsyne sig med kattemad. Og senest har Lene Beier oplevet, at de står uden for skuret og venter på hende, når hun kommer hjem fra arbejde. Og som om det ikke var nok, så interagerer de med katten, og hun kan på sin smartphone vise billeder af, hvordan kat og pindsvin har det rart sammen. Pindsvinene har derimod intet forhold til hunden, men den gør dem ikke noget, fortæller Lene Beier.

Lene Beier og hendes familie har en stor kærlighed til Søvang, hvor deres »vild med vilje-have« ligger ned til strandengene. 

Haven er fyldt med blomster, der tiltrækker bier og insekter – og haven huser også et insekthotel, der er placeret bag en kæmpe sommerfuglebusk, så insekterne er beskyttet. Derfor kan fotografen til sin skuffelse heller ikke komme til at fotografere det. 

Buske med bær får lov at stå til fuglene, og her er mange græshopper, der giver koncert om aftenen, fortæller Lene Beier.

En af hendes større haveplaner netop nu er at skære alt det græs væk, der er kommet sammen med de vilde frøblandinger, og som har gode vækstbetingelser i den muldrige jord. Derfor vil Lene Beier fjerne græsset, der skygger for blomsterne og hindrer det i at vokse ved at lægge sand over jorden.

Naturvogterne i Dragør

Da Lennart Løfberg fik idéen til Naturvogterne i Dragør, var Lene Beier straks med. Hun sidder nu i bestyrelsen og glæder sig over, at der allerede er 1.000 medlemmer.

Ud over skraldindsamling flere gange om året, hvor mange deltager, giver Naturvogterne også mulighed for ture, hvor man kan møde fugle, sæler eller som her i august, hvor der er et arrangement på Dragør Fort med information om, hvordan man kan lave mad med ting høstet fra havet.

Det handler om at trække på de lokale kræfter, lyder det fra Lene Beier, der fortæller, at der er mange mennesker med stor viden om natur og dyreliv i Dragør.

Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.

Familiekollektivet

Lene Beier er blandt andet kendt som vært for serien Landmand søger kærlighed, som har kunnet ses på TV 2 i indtil videre otte sæsoner.

Hun har også fortalt tv-seerne om nogle af sine egne projekter, blandt andet i Beier bygger hus og Beier bygger have. Og i programmet Beier over hækken kunne seerne følge istandsættelsen af nabohuset, som Lene Beiers lillesøster, Mette, og dennes hustru, Mathilde, har købt til sig selv og sønnen Bas – og hvor Lene Beiers mor er flyttet ind til leje i sin egen lejlighed på første sal.

Lene Beier fortæller, at selvom de kalder det familekollektivet, bor de hver for sig, men ses naturligvis ofte, uden det behøver at være planlagt.

De spiser gerne sammen en gang om ugen og passer hinandens børn, og både hund og kat går over til hendes mor, ligesom søsterens hund går over til Lene Beiers familie.

De er dog ikke sammen hver aften og »vader ikke ind og ud hos hinanden«, siger Lene Beier og tilføjer, at det er trygt at bo ved siden af hinanden. Og også praktisk, ler hun, for søsteren er frisør, og det er rart at have sin frisør på den anden side af hækken.

Travlt – og »hemmeligt« efterår

Lene Beier har travlt med at lave tv, hun holder også foredrag, påtager sig konferencierjob – og kommer med egne ord vanvittig meget rundt i landet.

Hun har netop afsluttet det seneste afsnit af Landmand søger kærlighed, og Lene Beier fortæller, at hun nu skal lave en masse tv frem til jul med projekter, der skal på skærmen til foråret. Hun må dog ikke røbe, hvad disse udsendelser kommer til at handle om, men hun har travlt, konstaterer hun, der lover at løfte sløret for Dragør Nyts læsere, så snart det er muligt.

At dykke med en blæksprutte

Lene Beier vægter også at have tid til sin mand og deres to drenge. Familien er netop vendt hjem fra en ferie på Malta, hvor Lene Beier og parrets yngste søn på 10 år begge med succes fik indløst dykkercertifikat – hvilket hendes mand og ældste søn allerede havde i forvejen. De nyslåede »open water divers« havde taget teorien i Danmark, så det var de praktiske prøver, der blev udført på Malta.

Lene Beier fortæller, hun under prøven pludselig følte sig usikker, men så dukkede en lille sød blæksprutte op, og hun genvandt modet – og fik certifikatet.

Familien har nu besluttet at tage tre uger til Thailand over jul og nytår for at bruge dykkecertifikaterne og få store oplevelser med sig hjem.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk