Vores forældres børn

Dragør Ungdomsskoles teaterhold indtager igen Nordstrandskolen til årets forestilling

Er forældre de vigtigste for børns sociale liv og fremtidsmuligheder? Hvorfor har så mange unge det dårligt i dag? Og får alle forældre rengøringsvanvid, når der kommer gæster? 

Disse spørgsmål undersøger Dragør Ungdomsskoles teaterhold, når der på tirsdag, den 23. maj, kl. 20 spilles afslutningsforestilling på Nordstrandskolen.

Årets forestillingen hedder »FOR-ÆLDRE« – og i den sættes forholdet mellem unge og forældre under lup. Gennem historier, monologer og scener bliver forholdet imellem unge og forældre, set med de unges øjne, belyst. Der vil være scener med hende, der føler sig overset, hende, der frygter sin konfirmation, ham, der bare gerne vil sige tak, hende, der vil gøre sin far glad, hende, hvis mor altid møder en veninde i supermarkedet – ja, og så alle de andre.

Stykket er fortællinger om alt fra den mest dovne, stressede, forkælede, diagnoseramte og humørsyge generation nogensinde til de unge, der er gamle nok til at styre deres sengetider, men måske bare ikke lige hvornår de skal være hjemme.

Ifølge holdets undervisere og instruktører, Emil Bue og Catharina Jonassen, er inspirationen til forestillingen kommet af mange års arbejde med de unge på ungdomsskolen. Her har de lagt øre til de unges fortællinger om pinlige forældre og set, hvordan mange unge har svært ved at dele følelser og problemer med deres forældre.

Dragør Ungdomsskoles teaterhold opfører forestillingen »FOR-ÆLDRE«.
Dragør Ungdomsskoles teaterhold opfører forestillingen »FOR-ÆLDRE«.

»Børn vælger ikke selv, hvem der bliver deres forældre. Men forældre er de mest centrale for unges liv og udvikling. Så forestillingen undersøger deres forhold og den bagage, de unge får med fra hjemmefra, hvad enten de vil det eller ej. Det er en hyldest og løftet pegefinger til de unges kærlige, tarvelige, it-udfordrede, nysgerrige, travle og pinlige forældre,« siger Emil Bue.

Holdet har selv skabt forestillingen baseret på historier og forskning samt elevernes egne oplevelser og erfaringer.

De seneste års forestillinger er blevet aflyst af corona-pandemien. Men nu, hvor det igen er muligt at vise teater, kulminerer alt det hårde arbejde, når ungdomsskolen og de unge mennesker inviterer til årets forestilling – »FOR-ÆLDRE«.

Teatergruppen havde før corona knap 200 tilskuere forbi deres forestilling – og har nu igen håb om at få opbakning fra en masse mennesker, som samtidig selv ved at møde op får mulighed for at lære skolen og dens teatergruppe at kende.

»Det er en god mulighed for at tjekke ungdomsskolen ud, hvis man har teaterglade børn eller bare gerne vil underholdes. Det er ungdomsteater på højt niveau,« lyder det fra Catharina Jonassen.

Gratis adgang.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk