Vi har modtaget:

Stærke pædagogiske kompetencer

Investering i fremtidens dagtilbud: Dragør styrker de pædagogiske kompetencer

Det er vigtigt for vores skønne børn i daginstitutionerne at være omgivet af dygtige voksne med gode pædagogiske kompetencer. For selv om også medhjælperne kan være fantastiske voksne for vores børn, så kræver det uddannelse at sikre, at alle børn får præcis den opmærksom, omsorg og læring, som de har brug for. Ikke mindst, hvis børn har særlige behov og dermed brug for ekstra støtte.

I Dragør har vi en målsætning om, at seks ud af ti ansatte i vores dagtilbud skal være uddannede som pædagoger. Men én ting er, hvad man ønsker sig. Noget andet er, hvordan det i praksis går med at rekruttere. Vi er nemlig i skarp konkurrence med resten af hovedstadsområdets kommuner, så sommetider er det svært.

Derfor var det en alletiders nyhed, da vi sidste år modtog en bevilling fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet på 817.000 kr., fordelt over tre år. Bevillingen er til opkvalificering og uddannelse af pædagogisk personale i dagtilbud, og den er blevet modtaget med åbne arme af institutionernes medhjælpere.

Vi har netop fået en fin orientering i Børne-, Fritids- og Kulturudvalget om status, og allerede nu er syv medarbejdere optaget og starter på den treårige meritpædagoguddannelse.

Derudover står syv andre klar til at starte, så snart en række praktiske ting er faldet på plads.

Det glæder os utrolig meget. Det er værdsatte medarbejdere, som nu får lært en masse nyt, som de også undervejs tager med sig på arbejde til glæde for både voksne og børn. Mere og mere viden. Flere og flere stærke pædagogiske kompetencer i hverdagen, som over tid vil bidrage til, at seks ud ti af vores gode medarbejdere er uddannede pædagoger. For det handler jo om vores børn og om, at de kommer godt undervejs. Forhåbentlig får rigtig mange af dem glæde af de snart endnu dygtigere voksne mange år frem.

Med venlig hilsen
Theis Guldbech, Trine Søe og Mia Tang
Medlemmer i BFKU samt kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti

Deltag i den lokale debat

Vi vil gerne høre din mening.

Har du en kommentar til et indlæg – eller noget helt andet på hjertet, som du vil dele med resten af lokalsamfundet, så send dit indlæg til Dragør Nyt på redaktion@dragoer-nyt.dk

Fik du læst?