Vi har modtaget:

Status på A.P. Møllers Allé II

Dragør Kommunes beslutning om erhvervsudvikling sikrer fokus på mindre håndværksvirksomheder og lettere produktion.

I forrige uge havde vi et indlæg i Dragør Nyt, hvor vi beskrev sagsforløbet om udviklingen af erhvervsarealet på Dragør Nord ved A. P. Møllers Allé.

Der verserer stadig forskellige fortællinger om, hvad der kommer til at ske. Derfor vil vi gerne gentage, hvad der er besluttet, og hvad der kommer til at ske.

Konkret og aktuel beslutning

I august måneds udvalgsmøder har vi truffet en beslutning om udviklingen af erhvervsarealet.

Beslutningen blev endelig godkendt på kommunalbestyrelsens møde i torsdag den 29. august. Et stort flertal, der repræsenterende 14 ud af 15 medlemmer af kommunalbestyrelsen, stemte for. Konservative, Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og liste T, mens Sydmagerlisten valgte at stemme imod.

Således er der en meget bred opbakning til udviklingen i kommunalbestyrelsen.

Det forslag der konkret er besluttet er følgende:

  1. At forvaltningen fremlægger et notat, der belyser hvilke muligheder Dragør Kommune har for at etablere en erhvervsudvikling med virksomheder inden for miljøklasse 2 og 3, således at der kan etableres mindre håndværkervirksomheder og lettere produktion i lighed med flere af de virksomheder, som allerede er beliggende i det nuværende erhvervsområde på A. P. Møllers Allé.
  2. Forvaltningen fortsætter arbejdet med at ansøge om tilladelse til at omdanne lufthavnens privatvej Ryvej til indkørselsvej til området. Når denne foreligger, tages der stilling til de konkrete bygnings- og miljømæssige krav til lokalplanen.
  3. De politiske drøftelser om rammerne for området som har fundet sted på Økonomiudvalgets møde i juni vil blive genoptaget, når sagen er yderligere belyst.

Hvad betyder det i praksis

Forvaltningen skal nu fremlægge en sag i efteråret, hvor det tydeliggøres, om vi som kommune kan stille meget præcise krav til typen af virksomheder, da vi ønsker håndværkervirksomheder og lettere produktion, som vi kender det fra det nuværende område på A. P. Møllers Allé.

Samtidig fortsætter forvaltningen undersøgelser af, om vi kan få tilladelse til at lade trafikken køre ind i arealet fra nord ad Ryvej. Og endelig, når vi får sagen tilbage senere på efteråret, stiller vi fortsat krav om, at arealet skal afspejle det nuværende erhvervsområde på A. P. Møllers Allé.

Den tunge logistik har aldrig været ønsket

Enkelte borgere har i flere omgange omtalt, at der bygges store logistikhaller.

Lad os slå det fast igen: Der har alene været et ønske fra en mulig køber af grundene om at lave to store haller af 312 meters længde og 24 meter i bredden. Men det har aldrig været genstand for en politisk beslutning, og der er sendt et tydeligt politisk signal om, at vi ønsker mindre bygninger, der afspejler det allerede eksisterende bygger på A. P. Møllers Allé. Et erhvervsområde som langt de fleste borgere i dag anerkender som et stort aktiv for Dragør Kommune.

Derfor er det også dejligt, at der er meget bred politisk opbakning i kommunalbestyrelsen til at fortsætte udviklingen af området hen imod, at mindre håndværksvirksomheder og lettere produktion kan etablere sig, idet kun Sydamagerlisten stemte imod og dermed ikke ønsker at støtte en erhvervsudvikling.

Med venlig hilsen
Kenneth Gøtterup, Mia Tang, Martin Wood Pedersen, Jan Madsen, Theis Guldbech og Trine Søe, Konservative
Helle Barth og Henrik Kjærsvold Nichlasen, Venstre
Nicolaj Bertel Riber og Ole Hansen, Socialdemokratiet
Lisbeth Dam Larsen, Moderaterne

Deltag i den lokale debat

Vi vil gerne høre din mening.

Har du en kommentar til et indlæg – eller noget helt andet på hjertet, som du vil dele med resten af lokalsamfundet, så send dit indlæg til Dragør Nyt på redaktion@dragoer-nyt.dk

Fik du læst?