Spejderhytte får lokalplan

Blushøjspejdernes langstrakte hytteprojekt er kommet et skridt nærmere realisering efter ny beslutning.

En langstrakt proces på Engvej rykker nu et stort skridt nærmere realisering.

Siden slutningen af 2010’erne har Blushøjspejderne arbejdet på at få realiseret en ny spejderhytte til erstatning for den 65 år gamle hytte på grunden, der afgrænses af Engvej og Lundevej.

I januar i år sendte spejderne en ansøgning om at få lov til at bygge en ny spejderhytte på 163 kvadratmeter med en indskudt etage på 45 kvadratmeter. Dermed bliver hytten større end den eksisterende.

Hytten skal ligge i Dragør Bypark, og projektets størrelse gør, at et enkelt større og flere mindre træer skal ryddes bort – dog er byparken er fredet som rekreativt grønt område. En tidligere dispensation fra Fredningsnævnet til et projekt i 2017 er for længst udløbet, og en ny dispensationsansøgning er blevet sendt til nævnet.

Projektet adskiller sig ifølge Dragør Kommunes administration så markant fra den eksisterende hytte, at der skal laves en ny lokalplan for området.

Det skal blandt andet sikre, at udvidelsen ikke vil skabe væsentligt større støj-, skygge- og indbliksgener for naboerne.

Klima-, By- og Erhvervsudvalget har på sit seneste møde enstemmigt besluttet, at der kan sættes gang i arbejdet med et forslag til en lokalplan. Det forventes at ligge klart i de første måneder af 2025, og derefter skal det i høring, inden det kan vedtages med de ændringer, der kan komme i høringsperioden.

Hvis lokalplanen bliver vedtaget, er det i sidste øjeblik for Blushøjspejderne. Der ligger nemlig en større fondsdonation, der udløber, hvis ikke den nye hytte kan blive bygget senest i 2026.



Fik du læst?