Skiltningen om hunde på havnen.
Skiltningen om hunde på havnen.
Vi har modtaget:

Ingen stramninger i forhold til løse hunde

Det er med stor beklagelse, at vi ikke fik flertal for forslaget om, at man i området omkring den gamle by og ved havnen altid skal have sine hunde i snor.

Det er områder, hvor vi er mange, der færdes. Ikke mindst i weekenderne, hvor ikke kun byens beboere, men også folk fra alle øvrige dele af Dragør skal ned forbi havnen og nyde de idylliske omgivelser og det liv, der er i byen og på havnen. Der spises is, man kigger på butikker, og de små børn har rulleskøjterne spændt på eller er ude og cykle. De lidt større børn er måske på løbehjul. 

Ud over de mange mennesker – er der også mange hunde. Beboerne i byen lufter selvklart deres hunde der. Det er der også mange, der ikke bor der, der gør. Enten er man kørt derned, eller også kommer man ovre fra Nordstranden eller har taget turen over strandengene med hundene og er endt nede i byen og på havnen. 

Langt de fleste har deres hunde i snor. Og tak for det! Men desværre er der også nogle, der er fuldstændig ligeglade ift. at vise andre det hensyn at have sin hund i snor.

Typen, der mener, at de har hel og fuld kontrol over deres hunde – selv når man oplever, at disse hunde pludselig kommer galloppende over og vil hilse på ens hund – de synes ikke at kunne forstå, at der er mange hunde, der ikke vil hilse på fremmede hunde. Eller at der er små børn, der bliver bange, når en stor hund kommer dem i møde. At der er ældre, der er dårligt gående – som ikke kan reagere hurtigt, når en løs hund løber ind foran dem. Osv. osv. osv.

Der er masser af eksempler og grunde til, at mange ikke ønsker at møde løse hunde.

Disse hundeejere har i mange opslag på de sociale medier ytret, at det er noget pjat, og at vi alle sammen bare skal tage os sammen, stramme op og opdrage vores børn og hunde til at synes om fremmede løse hunde.

Men sådan hænger verden jo ikke sammen. Tingene er ikke sort/hvid.

Det var Dansk Folkepartis håb, at vi kunne få en aftale på plads, om at man i dette begrænsede område af kommunen med mange mennesker kunne have lavet en regel om, at hunde skal føres i snor.

Vi ønsker, at Dragør skal være et trygt sted for alle at færdes. Og vi havde gerne set, at vi havde fået en aftale i hus med de øvrige partier. Desværre faldt partierne fra én efter én.

En hørringsrunde gav mange høringssvar – både for og imod. De, der var imod, havde aldrig selv oplevet kedelige situationer med løse hunde, og de, der var for forslaget, har beskrevet om deres ulykkelige oplevelser med løse hunde. 15 af de indsendte høringssvar, der var imod, var påfaldende helt enslydende ned til hver en sætning ... så helt rent trav – har der vist ikke været i denne sag.

Men i sidste ende var det kun Dansk Folkeparti, der stod fast på vores holdning om, at hunde skal føres i snor i den gamle by og på havnen.

Med venlig hilsen
Anne Funk
Hundeejer til to søde, gamle hunde og kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti, Dragør

Det kan snart være slut med at skulle kæmpe om de gode pladser til valgplakaterne. Arkivfoto: TorbenStender.

Sydamagerlisten vil forbyde valgplakater

Sydamagerlisten vil reducere visuel forurening og CO2-udslip ved at forbyde valgplakater i Dragør. Læs mere

Det er nu blevet besluttet, at der skal etableres cykelbaner på Vestgrønningen. Arkivfoto: Thomas Mose.

Konservative i sjældent mindretal

Nu kommer der cykelbaner på Vestgrønningen. Flertallet sørger for nogle nye parkeringspladser, men ikke alle erstattes Læs...

Der er trængsel ved håndvasken

Borgerne i Dragør kæmper for butikslivet og udfordrer lokalpolitikernes beslutningsvilje Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk