Vi har modtaget:

Liberal Alliances plan for Dragør

De tre mærkesager, vi går til valg på, er: Ja til Sydamager Kommune, ja til UNESCO og vækst samt ja til service og nej til bureaukrati. 

Overordnet set er jeg af den overbevisning, at Dragør vil være bedre stillet ved en sammenlægning med Tårnby Kommune. Argumenterne er mange og på fortrinlig vis fremført af andre lokalpolitikere fra Dragør, som jeg er enig i – og ikke ser grund til at gengive. 

Prøv at se kommunen som et smukt gammelt hus. Du vil gerne bevare det smukke hus i mange år fremover. Men fundamentet er vakkelvorn – og så er det på lang sigt utilstrækkeligt at renovere kvisten. 

Jeg tænker, at dersom Dragør fortsætter som selvstændig kommune de kommende 20 år, vil det blive en periode som de seneste 20 år med skrantende økonomi, manglende handlemuligheder for vores fællesskab og nedadgående service til beboerne på alle serviceområder. Det kan vi ikke være tjent med.

Søren Hvalsø skriver på glimrende vis om problemerne i hans læserbrev »Vores selvstændighed trues« i Dragør Nyt (læs indlægget her, red.) og slutter så på forunderlig vis af med at lovprise Dragørs selvstændighed? Dog ledsaget af en opfordring til de kommende politikere om at være konkrete i deres udmeldinger om de fremtidige muligheder og tiltag. Og det er jo nok her, det kniber – for i realiteten vil et selvstændigt Dragør næppe være i stand til at løse de store udfordringer, vi har omkring kystsikring, vandforsyning, infrastruktur, miljø og affaldshåndtering samt udvikling af havnen og havneområdet.

Liberal Alliance i Dragør har således fundet det fornuftigt at gå i valgforbund med nogle af de andre partier i Dragør Kommune med samme holdning – Radikale Venstre og Sydamagerlisten. 

Hvis man spørger tilfældige mennesker i Danmark, om de kender Skagen, vil jeg dels postulere, at de for deres indre ser et lyst billede af et fiskerleje med ældre gule huse og røde tegltage – både smuk og idyllisk. Nærmest præcis samme oplevelse, postulerer jeg, er tilfældet med Dragør. Og det er det dna, Dragør er skabt af – og det skal vi værne om og passe på. 

Det, mener jeg, bedst vi gør ved at beskytte Dragør ved at sige ja til en ansøgning til UNESCO om at bevare Drag-ør som verdenskulturarv. 

En sådan beskyttelse ser jeg som fundamentet for den vækst og udvikling, der nødvendigvis må ske omkring infrastruktur, parkering, havnens udvikling og styrkelse af turismeerhvervet i Dragør. 

Konkret ser jeg mulighed for at føre Metroen til Dragør – enten under lufthavnen eller øst omkring lufthavnen. Sidstnævnte vil åbne mulighed for, at strækningen kan servicere de parkeringspladser, der eksisterer eller skabes mellem lufthavnen og Øresund. 

Kystsikring kan også kombineres med både infrastruktur og rekreation. Amager Strandpark er et godt eksempel på dette. 

Rundt omkring i verden er der lavet store arkitekttegnede parkeringshuse, som ud over at være funktionelle er en fryd for øjet. Det kan vi også i Dragør – uden at det kommer til last for udsigten og beboerne i den gamle del af Dragør. 

Det er imidlertid nogle projekter, som bedst kan løftes af en større Sydamager Kommune i samarbejde med staten og med finansieringsmuligheder fra fonde.

Der skal aldrig være tvivl om eksistensgrundlaget; kommunen og dens ansatte er sat i verden til at forvalte vores fællesskab og servicere vores ønsker og behov som både borgere og virksomheder. Liberal Alliance siger ja til service, men nej til unødvendig bureaukrati. 

Kommunen skal være åben og tilgængelig og forvalte vores fællesskab effektiv. Dette ser vi bedst håndteret og sikret i en ny Sydamager Kommune.

Så hvis du er enig i ovenstående synspunkter, skal du stemme på Liberal Alliance den 16. november – ikke for min skyld – men for din egen.

Med venlig hilsen
Per Nørgaard Andersen
Kandidat til kommunalbestyrelsen for Liberal Alliance

Vi har modtaget: Endnu en UNESCO-afhandling

Carsten Olesen har indsendt et debatindlæg om liste T's UNESCO-afhandling. Læs mere

Vi har modtaget: Kommunen er til for dig!

Anne Grønlund (E), kandidat til KV21, har indsendt et debatindlæg om ældrepleje i Dragør og på Amager.

Vi har modtaget – svar til Søren Hvalsø: Havnen har brug for udviklingen nu

Ebbe Kyrø (T) og Valdemar Bandolowski (T), kandidater til KV21, har indsendt et svar til Søren Hvalsøs debatindlæg om...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk