Nu fjernes tangen

Tangen skal fjernes og køres væk. Arkivoto: TorbenStender.
Tangen skal fjernes og køres væk. Arkivoto: TorbenStender.

Og denne gang skulle det være ganske vist

Dragør Nyt har flere gange i løbet af foråret skrevet om tangen på Mormorstranden og Dragør Kommunes planer om at gøre stranden sommerklar.

Den 19. maj vedtog Økonomiudvalget at igangsætte en forsøgsordning, hvor en ekstern entreprenør skulle fjerne tangen for at anvende det som jordforbedring i lokale landbrug, og den kommunale Vej- og Gartnerafdeling skal sørge for vedligeholdelsen. Forvaltningen havde fundet et lokalt landbrug, som viste interesse for at aftage tangen, men tests viste imidlertid en for høj mængde cadmium i tangen, og derfor kunne den ikke anvendes som jordbrugsformål. Dragør Kommunes forvaltning vurderer, at cadmium-niveauet ikke vil reduceres naturligt, og derfor skal tangen afsættes til et modtageranlæg.

Højere pris

På et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde torsdag den 11. juni blev det enstemmigt vedtaget, at tangen skal bortskaffes til Solum Gruppen i Roskilde. Det bliver en privat entreprenør, der står for rydningen. Sammenlagt forventer man, at det vil koste cirka 600.000 kr. En del af midlerne var i forvejen fundet. Det resterende beløb på cirka 200.000 kr. findes igennem omprioriteringer indenfor området. 

Dispensation

Økonomiudvalget understregede endnu en gang, at Vej- og Gartnerafdeling fremadrettet skal sørge for renholdelse af stranden. Samtidigt blev det foreslået, at forvaltningen i forbindelse med den løbende vedligeholdelse af stranden søger dispensation fra de fredningsbestemmelser, der forhindrer, at tangen placeres bagerst på stranden – enten permanent eller i en periode, mens tangen afvandes inden bortkørsel.

TM

Fik du læst?