Anna Molina holder foredrag ved næste Graverboligmøde.
Anna Molina holder foredrag ved næste Graverboligmøde.

Tilbage i Graverboligen

Foredrag om cava-vin

Graverboligmødet er efter nogle måneders eksil under renovering af hjemmebanen tilbage i Store Magleby Kirkes graverbolig, når næste møde, torsdag den 23. februar kl. 9.30 afholdes – og det fejres med manér i form af Anna Molinas foredrag om cava. 

Store Magleby Kirke kaldes ofte for champagne-kirken. Det er kirkens ønske at byde fest og livsglæde inden for, og som den måske eneste kirke i landet råder man over flere end 500 champagneglas. Men i virkeligheden er det mest cava, der serveres i Store Magleby Kirke. Cava er den spanske ækvivalent til den franske champagne, og det er netop denne vin, der er i fokus ved næste Graverboligmøde.

Foredragsholder Anna Molina, der er vinmager og partner i det lille vinhus Villusionistes, vil fortælle om dyrkningen af den særlige cava–vin, om Cataloniens stejle skiferskråninger, de klassiske amforaer samt om dyrkningsmetoder, der strækker sig tilbage til romertiden. 

Anna Molina stammer selv fra Catalonien, men hun bor skiftesvis i Danmark og i Spanien, hvor hun høster druer fra hendes families gamle marker i Priorat i det sydlige Catalonien.

Ved graverboligmødet denne gang vil de normale ostemadder og kaffen være skiftet ud med cava og lidt tapas. 

Gratis adgang – se også annoncen i Dragør Nyt nr. 7 – 2023 side 6.

Fik du læst?