Amagerlands Sportsrideklub næstbedst i Danmark

Fire piger fra rideklubben i Dragør viste deres særlige evner frem ved finale i Odense. De var kun et mulehår fra at snuppe førstepladsen i disciplinen dressur
De fire sølvvindere fra Amagerlands Sportsrideklub. Foto: Amagerlands Sportsrideklub.
De fire sølvvindere fra Amagerlands Sportsrideklub. Foto: Amagerlands Sportsrideklub.

Amagerlands Sportsrideklub, der hører hjemme på Nøragersmindevej i Dragør, sikrede sig ikke alene en finaleplads i Dansk Rideforbunds Elevskole Cup, men man endte også med at komme ind på en flot andenplads med kun 0,2 procent-point op til førstepladsen, der blev besat af Vindinge Rideklub.

Dansk Rideforbunds Elevskole Cup er en landsdækkende konkurrence for elevryttere i disciplinen dressur. Turneringen giver elevskoleryttere mulighed for at deltage i stævner hos andre klubber, der også har elevskole. De deltagende klubber og ryttere behøver ikke bekymre sig om transport af elevheste, da det i denne turnering kun er rytterne, der skal rejse til stævnet, mens værtsklubben sørger for at stille ponyer og heste til rådighed for de deltagende ryttere.

God hold- og sportsånd

På Dansk Rideforbunds hjemmeside kan man læse om værdigrundlaget for turneringen. Den er sat i søen for at skabe gode sociale relationer mellem klubberne og give elevskoleryttere en god og sikker oplevelse ved deltagelse i stævner. De deltagende klubber skal ifølge værdigrundlaget udvise ansvarlighed ved stævnerne, så alle får en succesoplevelse, og alle deltagere skal udvise god hold- og sportsånd

65 hold fra hele Danmark deltog i turneringen. Amagerlands Sportsrideklub vandt de to første indledende runder og gik videre til finalen, som blev afholdt hos Fyns Rideskole i Odense lørdag den 17. og søndag den 18. august. Seks hold deltog i finalen. 

Ukendte partnere

Alle eleverne fik udleveret en hest, som de ikke har redet på i forvejen. De havde kun 15 minutter til at lære hesten at kende, og derefter skulle de gennemføre et dressurprogram foran dommere fra Dansk Rideforbund.

Fra Dragør deltog de to unge ryttere Mejse Terkelsen og Caroline Brinch. De var på hold med Lea Knudsen og Laura Thomsen – ligelededs fra Amagerlands Sportsrideklub. Pigerne red alle til over 70% i deres dressurprogram. Mejse Terkelsen blev topscorer med hele 76.305%.

Deres træner Dorte K. Henckel er også bosiddende i Dragør, og hun har med sin ekspertise og nærvær støttet pigerne undervejs i hele forløbet og under alle konkurrencerne. 

På klubbens sociale medie-opslag er begejstringen over stævnet boblende, og man kan tydeligt mærke den stolthed og glæde, som præstationen har givet i Amagerlands Sportsrideklub.

Fik du læst?