Bliv en del af Dragør Kulturnat

Har man en sjov idé, og har man lyst til at åbne dørene for borgerne i Dragør
Kim Dupont ved en af sidste års aktiviteter på kulturnatten. Arkivfoto: TorbenStender.
Kim Dupont ved en af sidste års aktiviteter på kulturnatten. Arkivfoto: TorbenStender.

Dragør Kulturnat har gennem årene været en stor succes, og igen i år kommer der til at være gang i spændende aktiviteter rundt om i byen fredag den 13. september fra klokken 17.

For eksempel giver Museum Amager på forskellige måder et indblik i besættelsestiden i Dragør, så man både kan smage på erstatningskaffe og rationeringsslik, prøve at lave et falsk ID og komme ombord i museumskutteren Elisabeth og høre om jødernes flugt. Og Grønne Dragør tager folk med på guidede ture i byen, hvor man kan møde de træer, der gør så meget godt for os alle sammen.

Men har man selv en sjov idé til kulturnatten? Og har man – som forretning, forening, kulturinstitution eller privatperson – lyst til at åbne dørene for Dragørs borgere denne aften med en eller anden aktivitet, som måske er ekstra spændende, når mørket falder på? Så kan man stadig nå at melde sig.

Måske kan man lade sig inspirere af, at kulturnatten falder på fredag den 13., som jo for mange er forbundet med uhygge – eller måske går man i den anden grøft og forsøger at skabe noget ekstra hygge.

Skriv til Dragør Kulturnats initiativtager Kim Dupont på kimdupont62@gmail.com eller skriv til Dragør Nyt på
redaktion@dragoer-nyt.dk – så kan det nemlig komme med i det samlede program, der kommer i avisen næste uge.

Fredag den 13.

Der findes et helt konkret ord, som beskriver frygten for fredag den 13. Nemlig paraskevidekatriafobi
Hvorfor fredag den 13. i mange kulturer er blevet forbundet med uheld og uhygge, er der flere forklaringer på. 

I den kristne tro stammer det fra den sidste nadver, hvor der var 13 til bords, og Jesus bagefter blev korsfæstet på en fredag. 

Flere skrækindjagende begivenheder i historien er også foregået på en fredag den 13. Som i 1002, hvor angelsakserne igangsatte en massakre for at dræbe alle danskere i England. 

Som i 1307, da Kong Philip 4. af Frankrig arresterede tempelriddere over hele landet, torturerede dem og fik dem brændt på bålet. 

Eller som i 1970, da Apollo 13 måtte opgive en mission og vende tilbage til jorden på grund af en eksplosion.

Og så er der i øvrigt en masse amerikansk populærkultur helt tilbage fra 1940’erne, der har pustet til alt det uheld, gys og gru, man kan forbinde med fredag den 13.

Kilder: www.kristeligt-dagblad.dk, www.wikipedia.dk

Fik du læst?