Fra egen navle:

Overordentligt mange vil

I alt har 279 personer søgt job som journalist, korrekturlæser eller moderator på avisen – og udvælgelsesprocessen blandt de mange kvalificerede har været en stor udfordring

Redaktionen på Dragør Nyt er blevet blæst bagover. Så kort kan reaktionen på vores jobopslag opsummeres.

Vi vidste godt, at der er mange, der gerne vil arbejde indenfor journalistikken. Vi havde også godt set, at der har været nedskæringer på andre medier. Men alligevel er det kommet som en gedigen overraskelse, hvor mange der egentlig har lyst til at arbejde for vores lille ugeavis.

Op til ansøgningsfristen har vi flere gange om dagen modtaget opkald fra gode, søde ansøgere, som enten har et godt, konkret spørgsmål eller bare vil gøre opmærksom på sig selv i håbet om at rykke sig selv lidt tættere på et job.

Fælles for dem alle er begejstringen for, at vi rent faktisk har et projekt med at få lokaljournalistikken til først at overleve og så at leve godt her i Dragør. Der er et formål med at søge arbejde hos os.

Et drømmejob med fleksibilitet

Overraskende mange har også i deres ansøgninger beskrevet jobbet hos os som et drømmejob. Selvom vi også selv er stærkt begejstret for at servicere Dragør med journalistik, så er det alligevel overvældende at opleve den glæde, der er for at arbejde hos os.

Mange ansøgere har også en anderledes baggrund, hvor det netop har tiltalt dem, at man ikke nødvendigvis skal arbejde fuld tid for at kunne få job hos os. Andre igen har været fristet af at få en alsidig hverdag, hvor man ikke skal lave det samme dag ud og dag ind.

Og der er stor forskel på, hvad folk kommer med og kommer fra. Eksempelvis er den ældste ansøger 81 år og den yngste bare 12.

Det er tydeligt at mærke, at et flertal af ansøgerne har haft kvalifikationerne til at styrke Dragør Nyt, og de har brugt ret lang tid på deres ansøgninger. Derfor fortjener de også, at vi har gjort os umage med at vælge dem, vi ville se til samtale. Og med 279 ansøgere har denne proces taget længere tid end planlagt.

Der er rigtigt mange, vi bliver nødt til at skuffe. Det har vi gerne ville gøre ordentligt, så dem, vi ikke har kaldt til samtale, har alle fået et afslag med begrundelser, som tager udgangspunkt i de ansøgninger, vi har fået.

Alle ansættelser er endnu ikke helt på plads. Nogle er, så har man læst nogle af artiklerne i denne uges Dragør Nyt, har man måske bemærket, at der er to nye bylines i avisen.

Det er fortsat helt nyt – og vi ser frem til at præsentere alle de nye på holdet inden for en overskuelig fremtid.

Er bedre journalistik lig flere annoncører?

Hvad betyder de her ansættelser så for alle vores læsere?

Jo, det betyder, at Dragør Nyt bliver tilført nogle særdeles kompetente medarbejdere, som, håber og tror vi, kommer til at gøre avisen endnu bedre, end den er i dag.

Hvis man er politiker i byen, kan man forvente, at beslutningerne bliver set efter i sømmene, og at både gode og dårlige virkninger bliver fortalt gennem de mennesker, som mærker dem.

Hvis man er i en forening eller et fællesskab, kan man forvente, at Dragør Nyt gerne vil skabe flere relationer og et tættere samarbejde omkring at omtale begivenheder og virke. Og hvis man er borger i byen, så er målet, at der altid er en historie, som gør en klogere på eller gladere for Dragør.

Det lyder måske klichefyldt, men det er det helt store journalistiske mål. Og hvis Dragør Nyt opnår dette mål, kan vi få nogle redskaber til at vise, at borgerne rent faktisk læser avisen og bruger den meget. Og det har vi behov for, så annoncørerne kan se og opleve, at de får meget for pengene, når de vælger at annoncere hos os.

Det er nemlig det andet store endemål: Avisen skal være rentabel, så der også i fremtiden er et Dragør Nyt i Dragør – og dette kræver, at avisen får flere annoncører.

De nye medarbejdere er det allerførste skridt på den lange rejse, som udviklingsprojektet er.

Fik du læst?