Billedkunstelever udstiller på Dragør Bibliotek

Kreativitet er vigtigt for børn. Nu udstiller børn fra Dragør Musik- og Kulturskole værker fra sæsonens undervisning i billedkunst på biblioteket

Af Thomas Mose

På Dragør Bibliotek er kunst og kultur i fokus for både børn og voksne.

Biblioteksleder Pernille Sonne har talt med nogle af de børn, der ofte besøger biblioteket, for at høre, hvad de synes om at være kreative.

Børn elsker at tegne

Sarah, Vera og Emma, der alle er mellem 12 og 13 år og går på Dragør Skole, er begejstrede for at tegne.

»Man kan få sine tanker fra hovedet og ned på papiret – eller få tankerne et helt andet sted hen, når man tegner. Og så er det bare hyggeligt at tegne eller male,« forklarer de til Pernille Sonne.

På biblioteket mandag eftermiddag mødte Pernille Sonne også Marlo på 5 år, som lavede en flot plakat som gave til sin mor på mors dag.

»Men jeg kan allerbedst lide, når mor læser højt,« siger Marlo. Pernille Sonne glæder sig over, at børnene nyder både at tegne og få læst højt.

Undersøgelser viser, at kreativitet – som at tegne, male eller spille musik – er vigtigt for børns udvikling og trivsel. Det handler om at få sine tanker ned på papiret eller skabe noget unikt. På samme måde ses det som værende både hyggeligt og sundt at fortælle historier eller få læst højt – især hvis det sker i fællesskab med nogen, man holder af.

Billedkunst på musik- og kulturskolen

Dragør Musik- og Kulturskole tilbyder undervisning i billedkunst, som er populært blandt børn i alderen 8 til 14 år.

Billedkunstlærer Peter Rørbæk har 14 elever, der arbejder med både muntre og alvorlige emner – lige fra cirkus til krig og fred. Eleverne har tegnet genstande, malet akvareller og afprøvet forskellige trykketeknikker.

Peter Rørbæk glæder sig over, at eleverne skal udstille deres værker på biblioteket.

»Jeg kommer selv meget på biblioteket. Jeg låner mange bøger, som jeg bruger i min undervisning,« fortæller han.

Billedskolens yngste elever har det sjovt sammen – selvom de ikke altid giver konkrete svar på, hvad de kan lide ved billedskolen, forklarer læreren.

De ældste elever fortæller til ham, at de går til billedkunst for at lære at tegne – og at de nyder de mange teknikker, de bliver præsenteret for. De værdsætter også det sociale samvær på holdet og de små godmodige drillerier, der skaber en god stemning.

Udstilling og fernisering

Sæsonen for Peter Rørbæks undervisning slutter snart, og både elever og læreren kan se frem til en velfortjent sommerferie. Inden da skal elevernes værker udstilles på Dragør Bibliotek. Der er fernisering onsdag den 29. maj kl. 16.15, og værkerne kan beundres i bibliotekets åbningstid frem til torsdag den 13. juni. Alle billedkunstelever, deres forældre og bedsteforældre er inviteret til ferniseringen.

Biblioteket ser frem til at præsentere elevernes kunstværker og håber, at mange af Dragørs borgere vil besøge Sadolins Hus på Vestgrønningen 18 for at se udstillingen. Udstillingen giver biblioteksts brugere en glimrende mulighed for at opleve børnenes kreativitet og kunstneriske udvikling.

De yngste elever på Dragør Musik- og Kulturskole viser deres arbejde. Foto: Dragør Bibliotek.
De yngste elever på Dragør Musik- og Kulturskole viser deres arbejde. Foto: Dragør Bibliotek.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk