Vi har modtaget – svar til Allan Karlsson:

Et forkert indtryk

Dragør Bevaringsnævn er blevet nævnt på sociale medier, i AmagerLiv den 3. august og i Dragør Nyt den 3. august (læs indlægget her, red.) i forbindelse med udeservering i Dragør. Heraf fremgår det, at Dragør Bevaringsnævn er fjendtligtsindede mod erhvervslivet. Dette vil jeg på et samlet bevaringsnævns vegne hermed dementere. 

Dragør Bevaringsnævn arbejder ud fra sine vedtægter – og lad mig citere §1: »Dragør Bevaringsnævn har som formål at virke til fremme og bevaring af arkitektonisk værdifulde gamle huse og miljøer i Dragør, og deres samspil med omgivelserne.«

Når vi af Dragør Kommunalbestyrelse bliver spurgt om holdninger, svarer vi på dette grundlag. Vores holdninger kan blive respekteret, være inspirerende eller blive negligeret. Dragør Kommunalbestyrelse består af personer, der træffer egne valg. 

Som et rådgivende nævn har vi ingen magt. Dette er der også grundigt gjort rede for i Dragør Nyt den 1. juni (læs historien her, red.) i år. 

Uden et aktivt erhvervsliv ville vi ikke have den tilværelse, der findes i Dragør. Hvor ville turister, gæster og vi selv gå hen og handle – eller nyde menukortenes udvalg på caféer og restauranter. Det er en vigtig del af Dragørs liv. 

At være erhvervsdrivende  og brugere i vores særegne og enestående miljø fordrer flere indsatser, ligesom i mange andre byer. Og vores historiske kulturrum er et kollektivt eje og er til fælles bedste for os alle. Hermed er vi alle medansvarlige for Dragør. Det er derfor positivt, at kommunalbestyrelsen med samme opfattelse har vedtaget planen for udeservering. Det er at tænke stort, når vores lokalpolitikere har overblik til at se hvad, der sker i andre byer, og hvad, der ikke bør ske i Dragør. 

Med venlig hilsen
Martin Hans Borg
Formand for Dragør Bevaringsnævn

Vi har modtaget: Café Havslapnings udeservering

Morten Dreyer stiller i dette debatindlæg spørgsmål om tilladelser til Café Havslapning. Læs mere

Vi har modtaget: Det »mørklagte« Dragør

Kirsten Lindberg har indsendt et debatindlæg om åbningen af Normal-butikken i de forhenværende Irma-lokaler på Neels Torv.

Vi har modtaget: Krudthus skal sælges

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om kommunens planlagte salg af det gamle krudthus på Bachersmindevej. Læs...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk