Omkring 40 personer deltager i Dragør Erhvervs og kommunens fælles nytårskur for erhvervslivet. Foto: TorbenStender.
Omkring 40 personer deltager i Dragør Erhvervs og kommunens fælles nytårskur for erhvervslivet. Foto: TorbenStender.

Klimakur for erhvervslivet

Af Rasmus Mark Pedersen

Onsdag den 31. januar blev den årlige nytårskur afholdt for de erhvervsdrivende på Dragør Rådhus. 

Arrangementet, som er et samarbejde mellem kommunen og foreningen Dragør Erhverv, gentog sidste års succes og bød på en tidlig aften med netværk, inspiration og blikket rettet mod en grønnere fremtid.

Formanden for Dragør Erhverv, Rasmus Gundelund Nielsen, bød de cirka 40 fremmødte velkommen og udtrykte i sin tale stor tilfredshed med kommunens indsats. Han roste den nye kommunale erhvervs- og turismekonsulent, der kom til i 2023, fordi hun har sat skub i turismeindsatsen og hjulpet den kommende erhvervsstrategi på vej.

»Forandring Fremmer Forståelsen« var et punkt, som formanden lagde vægt på i sin tale. Han tilpassede således sætningen til »Forandring Fremmer Forretningen«.

Under denne betegnelse kom han ind på det vigtige aspekt, at erhvervslivet følger med i den forandring, der sker – på såvel detailfronten som for håndværksbranchen og de liberale erhverv i Dragør.

Han fremhævede, at erhvervene i Dragør også selv har ansvar for at se ind i nye muligheder, både for at tiltrække kunder samt at kommunikere sine budskaber ud.

Rasmus Gundelund Nielsen pointerede vigtigheden i, at tilpasningen sker i et tempo der passer til forretningen, men han påpegede, at udviklingen for alle erhvervsområder øger nødvendigheden af at gøre opmærksom på sig selv oftere og endnu mere end før – det være sig via annoncer i lokale aviser og andre kanaler. 

En ting er sikkert: Forandringen er her, og hvis man lader stå til, så kan man ende som en ufrivillig passager, der er efterladt på perronen, når toget kører ind i 2024 og fremtiden med fuld kraft, lød det fra formanden.

Borgmester Kenneth Gøtterup berettede om det forgangne år set fra erhvervslivets perspektiv. Han betonede betydningen af ekstern hjælp til at reducere sagsbehandlingstiden på planområdet, ligesom han nævnte et nyt turismesamarbejde med Tårnby og København. 

(Artiklen fortsætter efter billederne.)

Rasmus Gundelund Nielsen taler om forandring. Foto: TorbenStender.
Rasmus Gundelund Nielsen taler om forandring. Foto: TorbenStender.
Borgmester Kenneth Gøtterup taler til de fremmødte. Foto: TorbenStender.
Borgmester Kenneth Gøtterup taler til de fremmødte. Foto: TorbenStender.

Grønne omstilling og globale udfordringer

Borgmensteren lagde også vægt på, at Dragør var kommet med i samarbejdet om en samlet kystsikringsløsning for hele København – ligesom kommunen, som en af de sidste kommuner i Danmark, har valgt at deltage i det såkaldte DK2020-samarbejde om at gøre kommunerne klima-neutrale.

Det blev en god overgang til dagens gæstetaler Caroline Bessermann fra Den Grønne Ungdomsbevægelse og Nordic Center For Sustainable Finance. Hun gav et inspirerende oplæg, hvor hun talte om, hvordan erhvervslivet kan bidrage til den grønne omstilling og adressere globale udfordringer ved at integrere klima, miljø og bæredygtighed i deres forretningsmodeller.

Caroline Bessermann kredsede om en fremskrivning, hun har set, hvor der ikke bliver gjort noget ved klimaforandringerne, hvilket bevirkede, at Dragør stort set ville være forsvundet.

Hendes budskab var klart: Erhvervslivet har traditionelt set været en del af problemerne i forhold til klima-forandringerne – men erhvervslivet kan sagtens være en del af løsningen.

Arrangementet bød også på god  mad og drikke. Gæsterne nød bl.a. en række kødfyldte »hapsere«, og der var vin i rigelige mængder, hvilket skabte en afslappet atmosfære for netværk og dialog.

Caroline Bessermann har klima, bæredygtighed og erhvervslivet som emner i sit oplæg. Foto: TorbenStender.
Caroline Bessermann har klima, bæredygtighed og erhvervslivet som emner i sit oplæg. Foto: TorbenStender.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk