Daglig leder Simon Borg. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Daglig leder Simon Borg. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Der er, selvom sommeren er slut, stadig gang i de udendørs borde. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Der er, selvom sommeren er slut, stadig gang i de udendørs borde. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Under coronanedlukningen havde Hallöy Café stor succes med takeaway. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Under coronanedlukningen havde Hallöy Café stor succes med takeaway. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Fokus på en virksomhed i Dragør:

Hallöy Café på Kongevejen

Juice, enkle sandwich og brætspil udgør en del af hovedhjørne-stenen i Hallöy Café. Caféen lægger vægt på det uformelle og afslappede – og her kan skoleelever hænge ud efter skoletid, -veninder mødes og bedsteforældre komme forbi med børnebørnene

Af Birgit Buddegård

Trods silende regn var der optaget ved et par borde under markisen, da Dragør Nyt en tidlig formiddag var på besøg hos Hallöy Café.

Ivrige skoleelever købte juice »to go«, mens de havde parkeret spande med levende krabber udenfor – hentet i havnen til brug for en biologitime.

Indehaver Simon Borg tog smilende imod inden for i varmen, mens han overrakte en æske med 50 sandwich til to ventende damer.

Bænket med en kop kaffe ved et bord i caféen, fortæller Simon Borg, at han driver caféen i fælleskab med sin mor og bror. Faktisk skal der stå caféerne, for de åbnede i marts i år endnu en Hallöy Café ved Amager Strand.

Simon Borg er daglig leder af caféen på Kongevejen. Han fortæller, at caféen åbnede den 1. oktober 2019, og der var travlhed fra dag ét. Den nåede dermed lige at få julen med, hvor gæsterne hyggede sig med æblegløgg, før landet blev lukket ned på grund af coronapandemien.

Men da havde indehaverne fået blod på tanden, fortæller Simon Borg – så de var enige om at finde en vej gennem pandemien.

Succes med takeaway

Hallöy Café begyndte at sælge takeaway – sandwich og salater – med stor succes. Området var i vækst, men samtidig var Simon Borg bekymret, for de ville have svært ved at følge med, hvis en medarbejder blev syg – eller der var lange leveringstider på råvarer.

Men det gik godt, og Hallöy Café har stadig godt gang i levering af takeaway – sådan fifty fifty takeaway og cafébesøgende, siger Simon Borg. Blandt andet leverer caféen til flere af Kongevejens forretninger.

Også forskellige foreninger benytter sig af caféens enkle sandwich til fællesfrokoster for for eksempel bestyrelsen eller ved turneringer, fortæller Simon Borg.

Også en vinterby

Simon Borg er vokset op på Kongevejen og har fra vinduet i sit drengeværelse fulgt udviklingen i gågaden.

Dengang var der ret stille i vintermånederne, men nu er Dragør også blevet en vinterby, konstaterer han og nævner halloween, julemarked og fastelavn.

Hallöy Café holder da også åbent året rundt – vi er ikke en sæsonbutik, siger han, der synes, at de lokale og turisterne supplerer hinanden på en god måde.

Han finder, at Kongevejen udvikler sig positivt og håber på en fortsat god dialog mellem politikere og forretningslivet om byens udvikling.

Uformel og hyggelig -stemning

Efter skoletid kigger mange skoleelever indenfor og drikker juice og frappé – kendt af lidt ældre som milkshake.

Caféen – der ikke sælger alkohol – lægger vægt på at være det sunde alternativ og på, at alle kan mødes uformelt og hygge sig.

Her er plads til bedsteforældre, der kommer forbi med børnebørnene og spiller brætspil – caféen råder over rigtig mange spil, der er doneret af gæsterne – og det er populært. Her er man sammen om spillet og kan tale sammen – et anderledes fælleskab, end hvis man sidder med hver sin skærm, smiler Simon Borg.

Og han fortæller da også, at -caféen har en plan om at arrangere brætspilsaftener.

Udeservering

Der er mange, der slår sig ned på Hallöy Cafés udeservering på Neels Torv.

Simon Borg siger, det var et privilegium, at de fik lov til at servere ude under coronaen, og han er glad for, at politikerne har forlænget tilladelsen. Men han ved ikke, om de får lov næste forår – det afgøres først efter kommunalvalget.

Caféen er ikke stor, så det er ikke uden betydning at kunne have gæster uden for. Simon Borg understreger, at familien selv kommer fra byen og har stor respekt for byen og miljøet – og for æstetikken – så de har gjort sig umage for, at udendørsserveringen falder ind i omgivelserne.

Indenfor er caféen indrettet i maritim stil med tanke på nærheden til havnemiljøet – og det passer jo godt til Dragør.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk