Kampens DB’er, Mads Glæsner, stod en stor kamp i målet.
Kampens DB’er, Mads Glæsner, stod en stor kamp i målet.
Nyt fra Dragør Boldklub:

Nederlag lukker efterårssæsonen

Husum BK–Dragør BK 2–1

Dragørs 1. seniors sidste kamp i efterårssæsonen i Københavnsserien blev spillet på Husum BK’s bane i Husumparken. 

HoldKampeMålscorePoint
1BK Skjold1240–931
2Fremad Valby1229–1926
3Vigerslev BK1219–1621
4Hvidovre IF (2)1218–1519
5FB1215–1118
6Husum BK1217–2317
7NB Bornholm1221–1816
8Sundby BK1220–2414
9 Dragør Boldklub1219–1914
10Kastrup BK1218–2513
11FA 2000 (2)1221–2612
12Bispebjerg BK1218–3610
13HB1216–307

Stillingen i københavnsserien ved Dragør Nyts deadline for denne artikel. Der spilles 24 runder.

Kristoffer »K« Enoch.
Kristoffer »K« Enoch.

Husum har for nylig fået et nyt og flot klubhus med ikke mindre end seks omklædningsrum og tilhørende »festsal« samt en »tut« – med hvad der hører til! Noget af en omvæltning fra det gamle »skur« af et klubhus, de tidligere havde måttet præsentere deres gæster for. Det ændrede dog ikke på, at undertegnede igen var på plads ... en novemberdag, i regnvejr, ganske som sædvanligt, når Dragør gæster Husum.

Når man så er på plads i Husum Parken, skal man ikke lade sige skræmme af spillernes indmarch til banen. Husum bliver fulgt på banen med pomp og pragt fulgt af pyrotechnic i blå og hvide farver – samt deres »Who Let The Dogs Out«-fanfare.

... Og så til kampen. Husum skulle kun bruge syv min., for at de bringe sig foran 1–0. Et boldtab midt på DB’s bane satte Husum i gang med et hurtigt løb mod DB’s mål, og fra en skarp vinkel blev Mads Glæsner overlistet i målet. Glæsner gjorde comeback i målet efter en længere skadespause, forårsaget af et par brækkede fingre!

Efter Husums scoring kom DB længere frem på banen. Efter 26 min. fik Frederik Frost fat i bolden, mens Husum var ved at etablere et nyt angreb. Frost spillede op i højre side og fik lagt et indlæg til Patrick Sandby, som afsluttede forbi mål. Kort efter var Frost på spil igen, denne gang med indlæg til Kristoffer »K« Enoch, som også afsluttede forbi mål.

Udligningen kom efter 31 min. »K« var helt ude ved venstre hjørneflag, hvorfra han fik trukket ind mod midten og afsluttet fladt på mål. Bolden snød Husums målmand, ramte en Husum-spiller og gik i mål. Var det »K«’s mål eller selvmål? Dommeren har sandsynligvis noteret det som selvmål – men 1–1 var en kendsgerning.

Efter scoringen var det DB, som kreerede mest spil mod Husums mål, men afslutningerne var ikke præcise nok.

DB ændrede lidt på opstillingen fra starten af anden halvleg. Ind kom Nicolai Nielsen, og ud gik talentet Jonas Pedersen.

Husum indledte med en afslutning, som gav hjørnespark, men dette indlæg tog Mads Glæsner sig af.

Husum fortsatte deres pres mod DB’s mål, og efter cirka 56 min. måtte Glæsner diske op med en dobbeltredning for at forhindre endnu en scoring. Flot spil af Glæsner! Det holdt dog ikke Husum væk fra DB’s målfelt, og flere afslutninger fulgte, men forbi mål.

Efter 64 min. skiftede DB Jannik Madsen ind, ud gik Andreas Steffensen, som havde udmærket sig ved at redde en oplagt Husum-målchance tæt under mål.

Efter 70 min. fik Husum fremtvunget endnu et hjørnespark. Det blev hurtigt opløst af DB’s forsvar, og Fredrik Frost blev sendt af sted op i højre side. Desværre var Frost lidt alene og afsluttede langt udefra, uden at det for alvor blev en trussel for Husums keeper.

Som anden halvleg skred frem, fik DB flere muligheder for at komme foran. Efter cirka 77 min. gik det fremad fra midterlinjen. Nicolai Nielsen spillede »et-to« med »K« og fandt Patrick Sandby tæt på Husums målfelt. Men en Husum-spiller forhindrede Sandby i at komme fri ved at omklamre ham bagfra. Sandby faldt i halvcirklen ved målfeltet, men dommeren lod situationen forbigå – et oplagt frispark til DB, som ikke blev dømt!

Med fem min. tilbage af ordinær spilletid fik DB’s Jonathan Bligaard en scoringschance. Sebastian Sisso Christensen spillede en lang bold frem til Bligaard, som headede på tværs af målet – men desværre også tæt over det.

Få min. senere fik Husum brudt DB’s spil midt på banen. Det startede med en fejlaflevering fra Nicolai Nielsen, som gik direkte til en Husum-spiller. Jannik Madsen nåede desværre ikke at tackle ham, og en aflevering blev sendt af sted til en helt fri Husum-spiller, som kunne gå direkte på DB-målet og udplacere Glæsner. 2–1.

Efter scoringen byttede DB Mathias Rahbek ind for Kristoffer Enoch.

Drama skal der også til, når man spiller mod Husum ...

Med få min. igen blev Michael Meng tacklet meget hårdt – tæt på sidelinjen foran DB’s »bænk«. Meng blev vred over situationen og konfronterede Husum-spilleren. Det udviklede sig til tumult og endte med gult kort til Husum-spilleren. Meng spillede dog kampen færdig.

Husum vandt kampen, dog uden at have været det bedste hold. DB havde sine chancer, men ind ville bolden ikke.

DB’s træner, Claus Oemig, var efter kampen klar i mælet.Der var skuffelse over resultatet, men også ros til modstandernes træner.

»Surt nederlag, vi kom til at løbe for meget baglæns. Kampen kunne være gået begge veje, men Husums træner ændrede taktik i pausen, efter at DB havde fået fat i første halvleg. Godt set af Husum træneren,« sagde Oemig anerkendende.

Efter kampen blev målmand Mads Glæsner valgt som kampens DB-spiller – på trods af de to mål, som  Husum scorede. Glæsner var chanceløs ved dem begge.

Nu holder DB’s førstehold vinterpause. Næste kamp spilles på udebane lørdag den 2. april på Bornholm.

Øvrige resultater

Ugen bød på topopgør mellem Fremad Valby og SK Skjold, og her slog hjemmeholdet det ellers så suveræne tophold med 2–1. Det var BK Skjolds første nederlag i sæsonen.

Derudover er der blevet spillet følgende kampe: Hvidovre (2) vandt med 3–1 hjemme over Kastrup, ligesom de også slog Bispebjerg på udebane med 1–2. Kastrup mødte også FA2000 (2) hjemme på Amager, og her blev resultatet 3–3. NB Bornholm slog Sundby med 3–0 på klippeøen, mens Vigerslev og FB spillede uafgjort 0–0.

HR

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk