Nytårskur for Dragørs erhvervsliv. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Nytårskur for Dragørs erhvervsliv

Onsdag i sidste uge dannede Havnepakhuset ramme om en velbesøgt nytårskur for Drag­ørs erhvervsliv med borgmester Eik Dahl Bidstrup som vært.

Af Birgit Buddegård

Onsdag i sidste uge dannede Havnepakhuset ramme om en velbesøgt nytårskur for Drag-ørs erhvervsliv med borgmester Eik Dahl Bidstrup som vært. Til stede var også den nye kommunaldirektør, Henrik Harder, samt direktør Asger Willemoes Nielsen, og borgmesteren så frem til, at direktør Mads Leth-Petersen starter den 1. februar, hvorved direktionen atter er fuldtallig.
I sin velkomsttale fremhævede borgmesteren det gode samarbejde, som Dragør Kommune har med Dragør Erhverv og andre foreninger, og han glædede sig over, at der etableres netværk mellem de mange små virksomheder.
Borgmesteren konstaterede også, at man må se i øjnene, at Dragør aldrig bliver en stor erhvervskommune målt på antallet af store virksomheder – men kommunen har virksomheder af speciel art, og dem vil kommunen gøre alt for at servicere og hjælpe med at vokse. Der er, trods ønsker om det, ikke udsigt til udvidelse af erhvervsområdet ved A. P. Møllers Alle, så i stedet for må man se på de eksisterende områder og de steder, der er mulighed for at udvikle.
I den forbindelse kom borgmesteren ind på havnen, hvor bådeværftet snart er færdigt, og Café Espersen ved at gå i gang. Nu skal der tages beslutninger, så havnen kan blive færdigudviklet og rumme både erhverv, turisme og alle de borgere, der kan lide at opholde sig på vores skønne havn, lød det fra borgmesteren, der understregede, at han også anser turisme for et væsentligt erhverv i kommunen.
Det er kommunens opgave at skabe gode rammer, og Eik Dahl Bidstrup nævnte i den forbindelse blandt andet beslutningen om offentlige toiletter på Nordre Væl og forholdene for erhvervlivet i den gamle by som helhed.
Borgmesteren sluttede af med at fortælle, at han ser frem til atter i 2020 at besøge en række af de mange virksomheder i Dragør, hvorefter han udbragte en skål og ønskede et godt og fremgangsrigt 2020.

Efterfølgende blev ordet givet videre til formanden for Dragør Erhverv, Rasmus Gundelund Nielsen. Han fortsatte i sporet og takkede ligeledes for det forgangne år – og inddrog også nogle af de forhåbninger, man fra erhvervslivet har til fremtiden. Ikke mindst hvad angår ønsket om en afløser for kommunens erhvervs- og turistchef Claus Rex, hvis afgang Rasmus Gundelund Nielsen på erhvervslivets vegne begræd. Claus Rex har i sit virke fungeret som et meget kompetent bindeled mellem virksomheder og myndighed, og den rolle ser man fra Dragør Erhverv frem til atter bliver besat.
I lighed med borgmesteren ønskede formanden erhvervslivet et foretagsomt 2020, og han sluttede med en opfordring til de fremmødte om at bruge lejligheden til at lære hinanden bedre at kende – i selskab med champagnen og den gode kransekage, som der blev trakteret med.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup holder tale. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk