Vi har modtaget:

UNESCO-verdenskulturarv?

Gæster, som nyder at gå på opdagelse i det gamle Dragør, holder vi af og ønsker dem smilende velkomne. Nogle taler vi med, andre smiler vi til. Spørgsmål svarer vi altid på!

»Bor du virkelig her? Kan man det?« »Hvornår lukker I,« lyder det især fra gæster fra Asien, som tror, det er et levende museum.

En advarsel!

En dag var det en engelsktalende ældre, venlig herre, som standsede mig på Jens Eyberts Plads, en tidlig morgen. Dragør slumrede stadig. Der var helt stille, og herren nød roen og freden. Herren kom fra Brugge i Belgien. Efter lidt tid sagde han uopfordret: »I skal aldrig blive en UNESCO-kulturarvby! Det har ødelagt vores by totalt! Vi kan ikke mere komme til i gaderne. Turister går i flokke – den ene flok efter den anden ... det er rædselsfuldt. Gør det ikke. Sig det til andre i byen!« 

Jeg har ikke selv besøgt Brugge, men oplevet turistflokke andre steder og altid forsøgt undgå dem. Det være sig Venezia, Barcelona, små italienske byer i Toscana. Jeg kunne nævne flere, som jeg selv har været enkeltmandsturist i. 

Kan ikke fortryde

Man kan ikke fortryde, hvis man først går med til at gøre Dragør til kulturarvby. Når turistbusserne holder på havnen, når grupper af turister hele dagen – på forskellige sprog – lytter til historier fra byen fra højttalende guider. Man kan ikke sige: »Nu har vi fået nok. Nu orker vi ikke mere.«

I begyndelsen er det meget underholdende, men efterhånden bliver man træt af historierne og træt af ansigter, som presser sig mod ruderne. Det lyder negativt, og det beklager jeg, som selv elsker at rejse og opleve og udforske unikke steder, men aldrig i flok og altid med stor respekt for stedet, jeg besøger. 

Ikke en museumsby

Dragør er en levende by med levende mennesker, og husene og deres indretning må følge med tiden i respekt for lokalplanen. Det er ikke en museumsby. 

Gæster er og vil altid være så velkomne. Jeg vil fortsætte med at snakke med dem, besvare spørgsmål og altid smile, når jeg kommer cyklende gennem byen. Men jeg siger nej til UNESCO. 

Borgermøde!

Spørg byens borgere på et neutralt borgermøde. Få beboerne til at drøfte sagen og lyt til dem, som har besøgt nogle af de byer, som er på UNESCOs kulturarvliste.

Dette er ikke partipolitik. 

Med venlig (upolitisk) hilsen
M. Boesen
Chr. Mølstedsgade

Sidste års udgave af Fortet Live lokkede mange til Dragør Fort. Arkivfoto: TorbenStender.

»Forever young«

80’erfest for de evigt unge til Fortet Live lørdag den 1. juni Læs mere

Gert Jansen får overrakt blomster af Kenneth Gøtterup for sine 50 år som frivillig. Foto: TorbenStender.

På vej mod sommer

De seneste nyheder fra Dragør Rådhus Læs mere

Kirsten Zwick og Trille Bregenborgs fernisering lørdag den 18. maj. Foto: TorbenStender.

Kunst på havnen

Mor og datter udstiller i havnegalleriet Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk