Vi har modtaget – svar til Søren Jacobsen:

Fjernvarme

Søren Jacobsen har i sidste uges Dragør Nyt (læs indlægget her, red.) spurgt, hvorfor kommunen er så forhippet på at indføre fjernvarme, og han efterlyser et konkret svar fra borgmesteren. 

Jeg kan oplyse, at der i 2022 blev indgået et bredt forlig mellem regeringen og Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne under hovedoverskriften »aftale om et mere grønt og sikkert Danmark«. Aftalen indebærer, at naturgassen fra 2035 ikke kan anvendes til rumopvarmning. 

Kommunerne blev i samme omgang pålagt at lave ny varmeplan inden udgangen af 2022, hvor borgerne skulle orienteres om, hvorvidt fjernvarme kan udrulles i de enkelte kommuner.

Det er således en bunden opgave, Dragør Kommune har fået – en opgave, der er vedtaget i Folketinget. 

Med venlig hilsen
Kenneth Gøtterup
Borgmester

Venstre sætter fokus på klima- og kystudfordringerne i Drag­ør. På tur rundt langs diget får (fra venstre) Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen, Linea Søgaard-Lidell, Morten Dahlin samt Helle Barth et indtryk af de skader, der er sket under de seneste storme.

Fokus på Dragørs kystudfordringer

Besøg fra minister og ordfører fra Venstre Læs mere

Heldige Dragør

Fjernvarmevind til Dragør efter politisk puljeboost Læs mere

Interessen for møder om fjernvarme er stor. Dragør Kommune måtte flere dage inden arrangementet lukke for tilmeldingen til mødet, da Hollænderhallen på grund af brandsikkerhed ikke kan rummer flere. På kommunens hjemmeside bliver der stillet endnu et møde udsigt. Fotos: Thomas Mose.

Information om fremtidens varmeforsyning

Kommunen afholder informationsmøde om fjernvarme i en fyldt hal Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk