En flok hårde hunde i kø til et koldt dyp i bølgen blå.
En flok hårde hunde i kø til et koldt dyp i bølgen blå.

Vinterbadning på skoleskemaet

Vandet var kun tre grader, da lokale skoleelever i sidste uge hoppede i Øresund. Den årlige vinterbadning med Dragør Ungdomsskole foregik de fleste dage under høj sol og blå himmel. I alt prøvede 15 klasser på en uge kræfter med det populære kolde gys.

Én uge om året låner Dragør Ungdomsskole sauna og omklædningsrum hos den lokale vinterbadeforening, De Dragør Vandhunde, hvor nogle af de faste vinterbadegæster så må omlægge deres rutiner den uge, undervisningen står på. 

Mens ungdomsskolen står for instruktionen, sørger Dragør Søbad for opsyn og sikkerhed. Og ugen, hvor lærerne har mulighed for at tilmelde deres klasser til en lidt anderledes tur på badeanstalten, er, på trods af at vinterbadning er ikke en obligatorisk del af Friluftsskolens årshjul, temmelig populær – og hele ugen var fuldt booket. 

»Vinterbadning er et frivilligt forløb, men det er enormt populært, så vi er meget glade for vores lokale samarbejder. Jeg er overbevist om, at nogle af eleverne er kommende medlemmer,« siger Martin Sleimann fra Dragør Ungdomsskole, som imponeret, tilføjende fortæller: »Flere af eleverne har efterhånden prøvet det før, og de er nogle hårde nysere. Når de kommer op af vandet, er de ikke til at skyde igennem.«

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk