Vi har modtaget:

Dragør kan godt overleve!

Men det bliver som en udpint andenrangskommune

Hvis Dragør skal fortsætte som selvstændig kommune, må vi fortsætte en lang sej kamp med enten at låne eller tåle en række serviceforringelser. Det er de to veje, som vore nuværende politikere anviser. 

Men Dragør fortjener ikke at fortsætte som en udpint, forgældet andenrangskommune. Der er en tredje vej: en fusionering med Tårnby Kommune. Jo før jo bedre.

Mange penge at spare

En sammenlægning med Tårnby vil alene i administrationsudgifter give en årlig besparelse på cirka 35 mio. kr. År efter år. Ét rådhus, én adminisstration, én kommune. 

Dragør har i dag en af landets højeste administrationsudgifter pr. borger. Overflødige udgifter, der ikke skaber værdi for nogen. Vi kan i stedet for få megen ældrepleje, børnepasning, nye skolebøger, nye cykelstier og almindelig vedligeholdelse for de sparede 35 mio. kr. Hvert eneste år. 

En slidt kommune 

Dragør er desværre blevet en slidt kommune med dårlige nøgletal, et synligt fravær af kompetencer og en meget anstrengt økonomi. 

Hvis vi alligevel ønsker at fortsætte som selvstændig kommune, vil vi fortsat balancere på randen af konkurs. Og vi vil desværre være tvunget til at fortsætte gældsætningen og nedskæringerne. I 2007 fik Dragør Kommune – som landets mindste »landfaste« kommune – dispensation til at fortsætte som selvstændig kommune. Det har vi nu afprøvet i 15 år – uden succes. En drøm blev til et mareridt. Vi er blevet indhentet af virkeligheden. 

Millionerne i den blå luft

Efterfølgende har vi flere gange modtaget advarsler og været tæt på at blive sat under administration. Vores vedligeholdelseskonto var allerede for fire år siden gået i minus med cirka 120 mio. kr. Dertil er yderligere formøblede »kronjuveler« (ikke bogførte aktiver) til en værdi af 162 mio. kr. Penge, der er forsvundet ned i fantasiprojekter og ineffektiv drift. 

Dragørs borgere oplever stadig flere huller i vejene, nedslidte bygninger, falmede og ramponerede vejskilte og alt for lange sagsbehandlingstider. Vore bygninger trænger i den grad til renovering. Rådhuset, musikskolen, Tolderhuset, Elisenborg, Krudthus 2 og en forladt værftsgrund står alle som forsømte og trøstesløse symboler på dette forfald og mangel på handlekraft. 

Som en Dragør-borger har udtrykt det: »Vedligeholdelse har aldrig været politisk sexet i Dragør.« Og det er jo først i næste valgperiode, at forsømmelserne viser sig.

Ny Sydamager Kommune

Det er åbenbart for mange Dragør-borgere, at denne udvikling ikke kan fortsætte. Dragør er blandt de bedste bokommuner i landet. 

Dragørs borgere fortjener ikke dette forfald. Vi ønsker ikke, at flere grønne områder bliver solgt og vekslet til dyr og ineffektiv drift. Ja, vi er øboere og ønsker selvstyre. Men uden penge og kompetencer giver det ingen mening (jo, måske for de lokalpolitikere, der ønsker at beholde deres dyre taburetter). 

Dragør må i stedet for fusionere med Tårnby Kommune, mens vi endnu kan stå på benene. Det har 238 andre kommuner kunnet finde ud af. Det kan vi også. Jo før, jo bedre. Og bare rolig, vi vil stadigvæk hedde 2791 Dragør med højt til himlen, søbrise i håret og grønne strandenge. 

Med venlig hilsen
Flemming Blønd, cand.jur
Borgmesterkandidat for Sydamagerlisten

Vi har modtaget: Hvorfor skal vi betale for PFAS-forureningen?

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om udgifterne i forbindelse med oprydning af PFAS-forureningen. Læs mere

Vi har modtaget: Hvor skal vi bygge, og hvor skal vi bo?

Rikke Marianne Karlsson har indsendt et debatindlæg om mulighederne for etablering af boliger i kommunen. Læs mere

Vi har modtaget: Ældreboliger nedlægges

Hardy Bengtsen har indsendt et debatindlæg om nedlæggelsen af ældreboliger på Wiedergården. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk