Elever på rumfærd

Rumrejser og raketvidenskab var en del af skolernes naturvidenskabsfestival, hvor eleverne skulle udforske verdensrummet

Temaet til årets Naturvidenskabsfestival var inspireret af Andreas Mogensens deltagelse i Huginn-missionen. Torsdag strømmer familier ind for at se elevernes arbejde. Foto: TorbenStender.
Temaet til årets Naturvidenskabsfestival var inspireret af Andreas Mogensens deltagelse i Huginn-missionen. Torsdag strømmer familier ind for at se elevernes arbejde. Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.
Foto: Dragør Skole.
Foto: Dragør Skole.
Foto: TorbenStender.
Foto: TorbenStender.

Sidste uges naturvidenskabsfestival blev atter i år en begivenhed, der bragte nysgerrighed og kreativ læring til skolerne i kommunen. Eleverne dykkede ned i rumvidenskabens forunderlige verden – temaet var nemlig »Ud i universet« – inspireret af Andreas Mogensens deltagelse i Huginn-missionen.

Festivalen tilbød en mangfoldighed af aktiviteter spredt ud over de tre skoler i Dragør, hvor eleverne fik udforsket alt fra konstruktion af rumstationer til design af egne planeter.

Projektaktiviteterne omfattede blandt andet en planetsti, lysende stjernebilleder, fremstilling og afprøvning af vandraketter, astronautmad i skolekøkkenet og sci-fi-kortfilm.

En særlig oplevelse for flere af eleverne var overværelsen af tirsdagens livestream med astronaut Andreas Mogensen, som ude fra rummet over Jorden besvarede spørgsmål fra en række unge rumentusiaster.

6.-klasserne arbejdede med fremtiden i Dragør gennem et innovativt Rotary-projekt.

Eleverne i 7.-klasserne fik desuden muligheden for at besøge Planetarium, hvor de udforskede en astronomiudstilling samt oplevede planetarieshowet Liv i rummet.

De ældre elever fra 8.-klasserne blev inviteret til Tårnby Gymnasium, hvor de fik indblik i gymnasieelevernes arbejde med årets rumtema.

En række 9.-klasser kom med en tur på havet i UngDragørs motorbåd. Her skulle eleverne blandt andet udføre vandprøvetagning som en del af det fællesfaglige fokusområde.

Igen i år havde kommunens udeskoleteam sammen med med Amagermuseet og kommunens kirker i forbindelse med festivalen arrangeret to forløb, som begge havde afvikling præget af god stemning og nysgerrige elever.

Torsdag eftermiddag afholdt alle tre skoler et brag af en besøgsdag. Her kunne besøgende forældre, bedsteforældre og søskende få indblik i, hvad eleverne havde arbejdet med i løbet af ugen. 

Glade og stolte elever delte deres opdagelser og erfaringer, og eftermiddagen bar præg af en stor fællesskabsfølelse.

Årets naturvidenskabsfestival var ifølge lærerne bag den en både inspirerende og lærerig uge, der forbandt eleverne med de uendelige muligheder, som rummet og universet byder på.

Med en blanding af teori, praksis og kreativ udfoldelse har festivalen således igen i år medvirket til at vække en videnskabelig nysgerrighed hos Dragørs unge.

Fotos: TorbenStender, Store Magleby Skole, Dragør Skole og UngDragør.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk