Tegner Line Schmidt har i sin Julekalender 2021 fanget det autentiske miljø i Skurbyen på havnen.
Tegner Line Schmidt har i sin Julekalender 2021 fanget det autentiske miljø i Skurbyen på havnen.
Vi har modtaget:

Julekalenderen fejrer Dragør Havn

Hvor er det herligt at gense DR’s Julekalender, hvor Drag-ørs historiske gader er den storslåede ramme. Skurbyen i havnen spiller jo også en af hovedrollerne i serien – og er temaet for den trykte julekalender. 

Tegneren Line Schmidt har fanget den hyggelige og autentiske havnestemning i Kapselstræde og omegn på julekalenderen og dens 24 låger. Den flotte kalender er solgt i tusindvis og pryder sikkert lige så mange køkkener og børneværelser.

Vi håber, at den nye kommunalbestyrelse vil værne om det gode og ægte havnemiljø i Dragør. En af de sidste oprindelige havne med fiskeri, røgeri, rederier, bådeværft, motorværksteder og sejlerskure. Udmeldingerne fra de tre partier, som har konstitueret sig, lyder i hvert fald lovende: Fokus på kommunens kerneydelser. Stram økonomi. Ingen tillægsbevillinger. Ingen højtflyvende projekter, som ingen aner, hvem der skal betale.

Det betyder forhåbentlig også, at fremtiden for den gamle værftsgrund bliver taget op igen. Den afgående kommunalbestyrelse har låst sig fast på, at der skal opføres et »Kulturhuset HVALEN« med store biografsale og lokaliteter til teater, e-sport, udstillinger og koncerter.

Det er en totalt privat, selv-bestaltet gruppe personer, som har undfanget HVALEN, og politikerne har allerede bevilget 50.000 kr. i tilskud til gruppen. HVALEN-projektet kræver en grundlæggende ændring af lokalplanen – en stor biograf er totalt irrelevant i en havnesammenhæng. Og sidst, men ikke mindst: Projektet koster 50 mio. kr., som ikke findes nogen steder.

Den nye kommunalbestyrelse skal være opmærksom på, at der hele tiden har været fremlagt alternative planer for værftsgrunden. Undertegnede står for et af dem, nemlig projekt Ny Skurby, som bygger videre på TænkeTankens visioner. En etablering af et havneforløb ved Fiskerikajen med mindre, veltilpassede træhuse, der kan rumme fiskeri, klublokaler, maritime forretninger og et fælleshus. I det hele taget giver projektet et miljø, som falder godt ind i traditionen i den gamle, hidtil velbevarede havn. 

Vores projekt har en række væsentlige fordele frem for biograf-idéen: Det passer til havnemiljøet, vi overbebygger ikke den lille værftsgrund i otte meters højde, vi skaber muligheder for masser af Dragørs aktive borgere – og finansieringen er på plads. 

Og så er vi fri for at belaste kommunens tekniske forvaltning med endnu en tid- og ressourcekrævende ny lokalplanproces. Vi vender tilbage efter årsskiftet med konkret projekt og regnskab, når politikerne har indtaget deres taburetter.

PS: Illustrator Line Schmidt- har været så venlig sammen med DR at give tilladelse til at bruge den flotte tegning af Skurbyen som billede til dette læserbrev.

Med venlig hilsen
Carsten Olesen, Dr. Dichs Plads 1A,
og 
Birger Nielsen, Søndre Strandvej 129

Den kommende weekend byder på sejlads udfor Dragør.

Saltholm Rundt

Dragør Sejlklub inviterer til sjøslag: Årets kapsejlads rundt om Saltholm. Læs mere

Nye støjregler på Dragør Havn gælder i perioden fra 1. maj til 1 september. Foto: Thomas Mose.

Nye støjregler på plads

Dragør Havn får nye regler for støj – selvom erhvervsforeningen er kritisk. Læs mere

Venstre vil sikre et stærkt Danmark i et sikkert Europa

Styrkelse af EU gennem forsvar, grøn omstilling og økonomisk ansvarlighed Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk