Vi har modtaget:

Kultur på havnen

Den beskedne gråmalede træbygning, det gamle bådværft, er en del af Dragørs fælles fortælling og en værdifuld og betydningsfuld bygning set i kulturhistorisk sammenhæng. Den skal der passes på. 

Om den er pæn eller grim er en smagssag, men den er velproportioneret og fuld af historie. Selvfølgelig bliver det nødvendigt at bruge omtanke og midler til at istandsætte den – samt gøre den brugbar for nye aktiviteter.

Den istandsatte bådværftbygning skal kunne tilbyde funktioner, som naturligt kan indgå i havnens overordnede idé og sammenhæng. Det kunne måske være små værksteder, som henvender sig til byens beboere.

Forslaget om et nyt kulturhus på havnen, som skal kunne rumme en helt anden slags kultur, biograf, koncertrum, forsamlingssal, café osv., vil på ingen måde kunne indgå i havnens »grundtone«. Derimod vil det nuværende udtryk, det selvgroede og funktionelle, som er vokset frem gennem mange generationer, og som beboere samt gæster søger og glædes over, helt blive spoleret af nye havnefremmede aktiviteter. Reklameplakater, belysning, cykelstativer og caféstole vil blive installationer, som vil være nødvendige og sikkert kan indpasses mange steder – bare ikke i Dragørs historiske havnekulturmiljø.

Man vil smide barnet ud med badevandet, hvis et moderne multifunktionelt hus spuler området rent for gamle bygninger, skure og kasser. 

Den tidligere værftsbygning på Dragør Havn.
Den tidligere værftsbygning på Dragør Havn.

Dygtige, nytænkende planlæggere vil kunne finde værdierne i den eksisterende træbygning, fornemme sammenhængen med fiskerbåde og havnekaj – og dermed renovere og udvikle med forståelse for stedets helt særlige historie.

Det handler om at gøre sig umage, være opmærksom på stedets ånd og passe på det, der er, og ikke bare gribe en modestrømning.

Det er ikke nok bare at sætte ordet kultur foran ordet hus – og så vupti har vi kultur på havnen. Der mistes nok snarere et værdifuldt kulturmiljø.

Med venlig hilsen
Lone van Deurs
Strandlinien 57

Vi har modtaget: Sydstrandsprojektet – en underlig fisk

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om Sydstrandsprojektet. Læs mere

Vi har modtaget: Forurenet værftsgrund udlejes

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om vilkårene for udlejningen af værftsgrunden, som er forurenet. Læs mere

Vi har modtaget: Krudthus skal sælges

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om kommunens planlagte salg af det gamle krudthus på Bachersmindevej. Læs...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk