Initiativtageren til Drag­ør Kulturnat, Kim Dupont, i fægtekamp under kulturnatten. Foto: Dines Bogø.
Initiativtageren til Drag­ør Kulturnat, Kim Dupont, i fægtekamp under kulturnatten. Foto: Dines Bogø.
Vi har modtaget:

Kulturen genstartet

Dragør Kulturnat genstartede det brede kulturliv i Dragør med et brag af en folkefest. Tak til alle, der deltog i denne skønne aften

Dragør Kulturnat 2021 blev afviklet i coronaens aftagende skygge. 

Selvsamme dag blev de sidste restriktioner lagt på hylden nationalt. Hvilken oplagt lejlighed til at holde fest og igen kunne komme ud og fejre livet og alt det, det bringer med sig. 

Jovist, vi er mange, der stadig spritter af, holder lidt mere afstand, end tidligere, og bare tænker os en anelse mere om. Men det forhindrede bestemt ikke en masse Dragør-borgere i at have en skøn aften, den anden fredag i september – den dag, hvor vi hvert år fejrer Dragørs alsidige kulturliv. 

Der var i år flere nyheder og flere events end nogensinde før. Store Magleby viste sig som en vigtig del af kulturlandkortet i Dragør, og flere succesfulde arrangementer fandt sted her.

Mit ønske for næste års kulturnat er, at vi endelig også får Søvang med, så alle tre byområder i kommunen er rigt repræsenteret.

I år var der også arrangementer om lørdagen, som jeg takker min kommunalbestyrelseskollega Lisbeth Dam-Larsen for at have en stor del af fortjenesten for. En anden tak rettes til såvel Dragør Nyt, som altid bakker trofast op, og til Claus Skaalum-Lyder, som designede hjemmesiden www.dragoerkulturnat.dk og løbende lagde de mange aktiviteter ind, inden han her efterfølgende lavede et billedgalleri.

Jeg havde mit 7-årige barnebarn, Emmanuel, i hånden med rundt på kulturnatten, og selvom vi ikke nåede hele vejen rundt, så var det en magisk aften for os begge – og i øvrigt flere andre familiemedlemmer. Men intet slår glæden ved at opleve så mange borgere, unge såvel som ældre, have en helt andeledes fredag aften end normalt. At opleve vores by blive levende og vide at man er en del af den glæde, der skabes.

Da jeg så den stolthed, der lyste ud af Emmanuels og flere andre børns ansigter, da de fik lov til at styre ungdomsskolens lynhurtige speedbåd, tænkte jeg; nu bliver det ikke bedre.

Vores by, vores unikke kultur

Kultur er den måde, vi lever sammen på. Og i Dragør lever vi mere og bedre sammen, end man gør de fleste andre steder.

Danmark har ofte været udråbt som verdens lykkeligste land, og Dragør som en af Danmarks lykkeligste byer. Det er der selvfølgelig flere grunde til. Vi kan noget helt specielt i Dragørs unikke og historiske rammer. Vi kan være sammen på tværs af alder, køn, interesser m.v. Vi bekymrer os om hinanden, og vi er ikke ligeglade. Vi tager hånd om hinanden, passer på hinanden og tænker på hinanden. Der er så meget frivillighed, initiativ og hjælpsomhed i vores by, at man nogle gange må knibe sig selv i armen; drømmer jeg?

Vores kultur er unik, men den kommer ikke af ingenting, og vi må aldrig tage den for givet. Vi må understøtte den – ikke mindst fra politisk hold. For ligesom man kan understøtte en kultur, kan man også dræbe den – ikke med vilje, men utilsigtet.

Vores engagement og forskellighed er vores styrke. Derfor bør man politisk også understøtte de frivillige initiativer og foreningslivet, der er så drivende en kraft for livskvaliteten hos så mange borgere.

Vi skal fortsat vise vores børn, at livet rummer så meget mere, end de skærme, som tiden pådutter dem i så rigeligt grad, gør.

Om det er at se børns stolthed ved deres egne malerier, som for eksempel KunstRepublikken fremviste, eller helt små børn jonglere med balloner, som badmintonklubben gav mulighed for ved deres »miniton«, er underordnet. Det er oplevelserne, der skabes, børnenes og de voksnes nysgerrighed, der pirres, og venskaberne, der stimuleres. Det er det, at vi lever sammen – og ikke parallelt.

Dragør Kulturnat næste år

Fredag den 9. september 2022 løber næste kulturnat af stablen. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, hvad enten du er arrangør, forretning, café eller publikum. For den aften mødes Dragør igen omkring vores kulturinitiativer. Den dag bliver endnu en magisk aften, hvor vi samles om vores by og om hinanden. Hvor vi nyder livet og bliver mindet om, hvor ualmindelig heldige vi er – at bo lige her, lige nu.

Sammen kan vi så ufatteligt meget, når vi fokuserer på det, vi har tilfælles, og på det, der forener – i stedet for at have øjnene stift rettet mod det, der splitter.

Som arrangør af Dragør Kulturnat vil jeg gerne herigennem takke alle, der var med til at gøre aftenen så speciel, og jeg ser frem til atter at invitere til en pragtfuld aften næste år.

Med venlig hilsen
Kim Dupont
Arrangør
Dragør Kulturnat

Vi har modtaget: Dragør Kulturnat 2024

Kim Dupont oplyser, at Dragør Kulturnat er klar fredag den 13. september. Læs mere

Vi har modtaget: Dragør Kulturnat takker

Kim Dupont, Initiativtager til Dragør Kulturnat, sender i dette læserindlæg en tak til alle deltagerne i årets kulturnat.

Vi har modtaget: Dragør Kulturnat ønsker alle et godt nytår!

Kim Dupont, initiativtager og arrangør af Dragør Kulturnat, ønsker Dragør Nyts læsere godt nytår. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk