Personalet på Børneinstitutionen Harevænget modtager undervisning.
Personalet på Børneinstitutionen Harevænget modtager undervisning.

Naturlig Leg på Harevænget

Børneinstitutionen Harevænget er som den første institution i Danmark blevet certificeret i Naturlig Leg fra DGI. Børne-institutionen på Køjevænget er også i gang

Der er kun en håndfuld børnehaver i Danmark, der kan bryste sig med en certificering i Naturlig Leg. De to af dem ligger i Dragør. 

I oktober gennemførte personalet på Harevænget deres sidste modul og blev dermed Danmarks første børnehave med en certificeret natur-profil fra DGI. Det har gennem mange år været populært for både skoler og institutioner at være DGI-certificeret i idræt. Men nu bølger en ny trend gennem landet. 

Personalegruppen på Harevænget har gennem det seneste år modtaget undervisning i at bruge institutionens omkringliggende natur og uderum i hverdagen. 

»Hele personalegruppen har fået en uddannelse i at igangsætte lege med en børnegruppe i uderummet,« fortæller Vibeke Tønne Andersen, der er leder på Harevænget. »Vi har fået redskaber til at organisere lege sammen med børnene i nogle rammer, som vi ikke tidligere kendte til,« tilføjer hun.

Det er ikke kun børnene, der er blevet sat i gang med at lege. Gennem uddannelsens fem moduler har de voksne også haft pulsen oppe og fået jord under neglene.

»Der var en, der sagde, at det har været bedre end teambuilding, fordi det havde været så sjovt og fællesskabende at være sammen om de lege,« fortæller Vibeke Tønne Andersen.

Bedre trivsel og færre konflikter

Forskningen viser, at ophold i naturen øger børns koncentration, trivsel og samarbejdsevner, fortæller projektleder fra DGI, Camilla Vinther Olsen. Legen i uderummet giver desuden færre konflikter mellem børnene.

Camilla Vinther Olsen, der var medunderviser på forløbet, oplevede, at personalegruppen blev langt mere nysgerrige på, hvad det egentlig er, man kan uden for de sædvanlige rammer i institutionen.

»Naturlig Leg er ikke kun at kigge på træer og blade. Det er også at banke på nede i malerbutikken eller købmanden og være nysgerrig på, hvad der egentlig sker inde hos købmanden,« fortæller Camilla Vinther Olsen – og Vibeke Tønne Andersen supplerer: »Det har skærpet den faglige bevidsthed om, hvad det er, vi vil, når vi for eksempel tager en tur ned til havnen. Hvad er målet med den aktivitet, og hvordan inddrager vi leg, krop og bevægelse?«

For at opretholde certificeringen skal institutionerne recertificeres hvert år.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk