Nyt fra Dragør Boldklub:

DB nærmer sig toppen ...

Dragør Boldklub–FC Nyhavn 2–1

Dragør Boldklub (DB) fik i weekenden tre point i en højdramatisk kamp mod FC Nyhavn (FCN).

Kampen bød på hele fire gule og et enkelt rødt kort, masser af fight samt dertil et FC Nyhavn-hold, som i 35 min. i første halvleg troede på sejr.

FCN, som før kampen i lørdags, den 24. september, kun havde kun vundet en kamp, spillet to uafgjorte og tabt fire kampe, kom til Dragør med troen på at tage alle tre point  med hjem, og som første halvleg skred frem, så det da også ud til at ville lykkes for dem.

DB kom skidt ud af starthullerne, og de første fem minutter var meget lige. Efter seks min. fik DB spillet sig frem til en chance.

Kampens to målscorere, Frederik Glendorf (nr. 10) og bagerst Tobias Damkær (nr. 7).

Tobias Oppermann spillede via en FCN-spiller bolden frem til August Toudahl. Toudahl fandt Frederik Glendorf lige uden for straffesparksfeltet. Han tog et hurtigt træk rundt om sine oppassere og kom ind i feltet, hvor han nedlagt ... Straffe? Nej, sagde dommeren, og spillet kørte videre.

Herfra stod der FCN på de fleste angreb. DB-spillerne satte ikke mange fødder rigtigt, og heller ikke afleveringerne sad, som de skulle.

Et FCN-hjørnespark var efter 19 min. tæt på at bringe FCN foran, men afslutningen gik via overliggeren til målspark.

Fem min. efter var FCN fremme igen, hvor de sendte et hovedstød tæt over Frederik Fellands mål.

Efter cirka 31 min. foretog DB’s træner Kim Damkær et par udskiftninger i forsvaret. Ud gik Jacob Heinsøe og Sebastian Matz – ind kom de to erfarne spillere med over 300 kampe, Jacob Holme-gaard og Peter Ursin. Det stabiliserede forsvaret. Men alligevel var det FCN, der efter et dumt selvmål efter 34 min kom foran.

Et hjørnespark blev sendt ind over, Nikolaj Strandby headede til bolden, der havnede i nettet i stedet for at gå over mål. Frederik Felland i DB-målet var ude i fuld længde, men fik ikke reddet situationen.

Målet fik DB-spillerne til at vågne op. Allerede i første angreb efter FCN-målet var Glendorf tæt på at udligne stillingen med et drøn af en afslutning. FCN-keeperen måtte »flyve« op i venstre målhjørne for at vifte bolden forbi målet.

Næste DB-angreb gav hjørnespark til hjemmeholdet. Mathias Rahbek sparkede ind til bagerste stolpe, hvor Tobias Damkær stod fri. Med en flot helflugter udlignede han til 1–1. Et i særklasse flot mål.

Kort før 1. halvlegs afslutning fik Peter Ursin gult kort for en tackling. Ursin kom måske lidt for sent, og han fik ramt modstanderen – og ikke bolden.

1. halvleg sluttede med en pudsig situation. Mathias Rahbek blev lagt ned og fik frispark, som han selv skulle sparke. Dommeren lagde bolden til rette med besked om, at Rahbek ikke måtte flytte på den. Det gjorde han alligevel – med hænderne, som man nu gør, når man skal sparke frispark. Det takserede dommeren til, at frisparket var taget, og Rahbek kunne ikke selv røre bolden igen. En FCN-spiller var lynhurtig over bolden og spillede ned mod DB’s mål. I samme sekund blev første halvleg fløjtet af. Men da Rahbek flyttede bolden med hænderne, burde der vel være blevet fløjtet for hånd på bolden med et gult kort og frispark til FCN til følge?

Peptalk

I pausen fik Kim Damkær banket en anden indstilling ind på holdet og skiftede samtidig Glendorf ud til fordel for Kasper Walker.

Man skulle ikke mange minutter ind i 2. halvleg, før DB fik presset FCN ned på egen banehalvdel. Og nu stod afslutningerne i kø.

14Jægersborg BK66–151

Stillingen i serie 1 mandag den 26. september.

Først var det Toudahl. der afsluttede, efter Kim Have havde spillet bolden frem på aflevering fra Holmegaard. Have spillede til Walker, som sendte den videre til Toudahl – men afslutningen gik over mål.

Kort efter var Rahbek med fremme, men hans afslutning var en måske lidt for nonchalant indersideafslutning, der da også havnede i nettaget. Opspillet var dog fint. Walker løb frem i højresiden. I straffesparksfeltet blev han tacklet af FCN-målmanden i skud-øjeblikket. Returbolden gik mod sidelinjen, hvor Victor Dyhl samlede op og sendte den videre til Rahbek.

Fem min. ind i anden halvleg skiftede DB Glendorf ind igen – ud gik Mathias Rahbek.

DB kom foran 2–1 efter 64 min. Frederik Glendorf sparkede resolut en returbold i mål fra midten af FCN-feltet, som var det et straffespark.

FCN fik fremtvunget en stor mulighed efter 69 min., men afslutningen strøg tæt forbi Fellands højre målstolpe.

Kampen sluttede ikke godt for DB, hvis man skal dømme efter de mange kort, dommeren uddelte. Først var det træner Kim Damkær, der fik et gult kort for at brokke sig. Få minutter efter var Rahbek involveret i et frispark, hvor modstanderen efterfølgende tog fat i ham. FCN spilleren fik gult kort for forseelsen. Rahbek klappede over det gule kort og fik efterfølgende selv et gult kort. En kommentar fra Rahbek gjorde, at dommeren vekslede det gule kort til et rødt, og Rahbek blev sendt til omklædning.

DB vandt med hiv og sving kampens tre point og snuppede 3.-pladsen fra Kastrup BK, som i mødet med BK Viktoria samme dag fik et drag over nakken og en kæmpe lussing på hele 6–0.