Nyt fra Dragør Boldklub:

Stadig ubesejret i foråret

BK Viktoria–Dragør BK 0–0

Så gik turen til Fælledparken, igen. Denne gang var det BK Viktoria, der tog imod. Viktoria, serie 1’s nummer to, mod seriens nummer tre, Dragør Boldklub (DB) – en såkaldt seks point-kamp; hvis DB vandt, kunne de hente tre point ind på Viktoria. Nu endte kampen uafgjort, og Viktoria er stadig seks point foran DB, som nu ligger på fjerde pladsen, da Kastrup indtog tredjepladsen a point med DB.

Trængsel foran DB’s mål.

Der var knap spillet to min., førend DB fik etableret et hurtigt angreb mod Viktoria. Lukas Søgaard erobrede bolden midt på banen og spillede hurtigt bolden frem. Kim Have kom bagfra, modtog bolden og spillede ind i Viktoria-feltet, hvor Kasper Walker fyrede af, men over mål! Sikken drømmestart det kunne have været.

Viktorias spil var lagt an på at spille bolden frem ad banen. I første halvleg startede alle forsøg på angreb fra egen bane, men DB stod kompakt og fik brudt mange angreb. På den facon fik DB spillet sig frem til at par afslutninger. Først var det Søgaard, som sparkede langt ude fra, da han så Viktoria målmanden langt ude af sit mål, men bolden gik over mål. Og efter 27 min. var det Victor Dyhl, der kom godt af sted i højre side og smed et indlæg helt ind i det målfeltet, hvor Kasper Walker igen var tæt på scoring, men nærmest snublede i bolden.

Viktoria fik også spillet sig frem til målchancer. Efter 33 min. måtte Mads Glæsner finde en mirakelredning frem for at afværge på målstregen – en situation, som kunne have bragt Viktoria foran.

Jacob Holmegaard, der spillede sin kamp nr. 225 mod Viktoria, styrede sit forsvar med hård hånd. Forrige kamp i Fælledparken mod HB havde Holme 13-års-dag på DB’s 1. senior – og det på dato! I sandhed en DB-mand.

DB skiftede i pausen Julius Krüger ud. Han blev erstattet af Jacob Heinsøe. DB fortsatte presset fra første halvleg, og allerede i første minut blev Kim Have nedlagt få meter fra Viktorias målfelt. Mathias Rahbek sparkede frisparket, men Viktoria fik vendt spillet og angreb mod DB’s mål. Rahbek blev udskiftet efter 52 min., ind kom Marcus Alsig.

10 min. inde i anden halvleg kom forløsningen – troede de fleste. Jeppe Østergaard modtog bolden få meter fra Viktorias målfelt. Han lagde bolden ind midt i feltet, hvor Kasper Walker lå på lur. Bagfra kom Lukas Søgaard, som snuppede bolden og fik sendt den forbi den fremadstormede målmand og ind i målet. Men! Offside! Om det var Lukas Søgaard eller Kasper Walker, der var offside, var svært at se. Stadig 0–0.

14BK Hellas1727–5512

Stillingen i serie 1 – der spilles i alt 26 runder.

Midt i anden halvleg skiftede DB Jeppe Østergaard ud, og ind kom Peter Ursin for sammen med Kim Have at styrke midtbanen. Jeppe Østergaard havde jagtet mange bolde og havde været medvirkende til at forstyrre Viktorias opspil – og der skulle vise sig kun at gå få min., førend han var på banen igen. Et Viktoria-angreb blev farligt, og Nikolaj Strandby blev som sidste mand i en tackling desværre skadet. Så ind kom Jeppe Østergaard igen.

Få min. efter var Viktoria igen helt fremme i DB-feltet. En lang bold blev spillet ind foran mål, Mads Glæsner løb ud og tog bolden, men Viktoria-spilleren fortsatte sit løb og nedlagde Mads Glæsner, som måtte under behandling. Gult kort til Viktoria for den handling. DB kunne ikke udnytte overtallet i den sidste del af kampen. Det sidste kvarter blev en kamp, som var det om sidste blodsdråbe.

DB fik spillet sig frem til tre hjørnespark mod slut, men ingen målgivende afslutninger. Viktoria kom helt tæt på med et drøn af et skud på DB’s overligger – et skud, som kom som et lyn fra en klar himmel.

Begge hold kunne have scoret to eller tre mål, men begge hold havde gode målmænd på dagen, og 0–0 var nok det mest retfærdige i den kamp.

Svær og hård kamp

DB’s trænere sagde efter kampen:

»Vi går altid på banen for at få tre point, og med lidt held i dag så havde vi været foran 2–0, inden Viktoria vågnede op. Set i lyset af hele kampen kan vi ikke være utilfredse med et point i dag. Det blev en hård og svær kamp mod et godt hold. Dog kom de ikke med noget, som vi ikke havde snakket om i dagens oplæg til kampen. Vi spillede igen en rigtig god første halvleg, hvor vi holder dem fra mange chancer og selv har muligheder. Anden halvleg holder vi ikke niveauet, og Mads redder os med flere gode redninger. Vi skal være bedre at til udnytte vores chancer, når de kommer. Det kan blive afgørende for resten af sæsonen. Stor ros for at holde nullet i dag og for at fighte den hjem.«

Øvrige resultater

Andre kampe i serie 1, i uge 16:

Jægersborg BK–Østerbro  IF 3–2, HB–Kastrup BK 2–5, Frederiksholm Sydhavnen–PI Fodbold 1–1, FC Nyhavn–Rødovre 3–1, Bispebjerg BK–BK Hellas 8–2 og BK Vestia–CSC 2–3.