Dragør Kommune har planer om at etablere motionsredskaber i Søvangsbakkerne.
Dragør Kommune har planer om at etablere motionsredskaber i Søvangsbakkerne.
Vi har modtaget:

Søvangsbakkerne 

Lad venligst naturen være

Har du nogensinde hørt om, at den besparelsesramte Drag-ør Kommune vil omringe de naturskønne Søvangsbakker med 10–12 motionsredskaber? Nej, vel – du er ikke alene.

Det er øjensynlig ikke muligt for politikerne at værdsætte og bevare et grønt område med et rigt plante- og dyreliv ved strandengene, uden at der partout skal bygges en eller anden form for aktivitetspark.

Skæve prioriteter

Under et økonomiudvalgsmøde i sidste uge kom det frem, at kommunens administration indhenter tilbud på motionsredskaber, godkendelse fra Fredningsnævnet, byggetilladelse og eventuel landzonetilladelse.

En bekostelig affære, der blandt andet fjerner fokus fra efterslæbet på vedligeholdelse af kommunale ejendomme, bygninger, skoler, institutioner, fortove, stier og veje i hele Dragør – fra Nordstranden til Sydvestpynten.

Sideløbende spares der benhårdt på børn, unge og ældre i vores lille by.

Men politikerne har som bekendt altid råd til flere indvielser af projekter, fotosessioner, champagnebobler og guldsaksens lette dans gennem de røde silkebånd.

Bakkerne er ikke til pynt

Dragørborgerne bruger naturen aktivt. Den er ikke til pynt, men vi værner om den. Vi er, så at sige, omsorgsfulde naturforbrugere.

Man kan sagtens motionere i naturen uden at fylde den med apparater. I dag er der da også masser af muligheder for at røre sig i bakkeområdet: Gåtur med hunden, stavgang, almindelig gang, løb, armbøjninger, cykeltur osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Søvangsbakkerne fungerer som et lifligt og rekreativt område, der byder på høj biodiversitet, hvilket mange af os finder ro i og sætter stor pris på – også motionister.

Det flade Amager

Det vil være en kæmpe fejltagelse at placere et dusin øjebæer omkring det smukke bakkelandskab. Vi har ikke brug for flere naturforringende anlægsprojekter fra politisk side.

Gad godt vide, om lokalpolitikerne eksempelvis ville placere 10–12 træningsstationer i Grushullerne på Nordstranden som et nyt kommunalt projekt – men tænker umiddelbart, at det nok ikke kommer på tale.

Kommunalbestyrelsen sagsbehandler sit Søvangsbakke-projekt i morgen, torsdag den 25. august. Så må vi håbe, at indlæringskurven ikke fortsat er flad som Amager.

Stop projektet nu. Lad os nyde, værdsætte og være i naturen på dens egne præmisser.

Med venlig hilsen
Kenneth Olsen
Borger i Dragør Kommune

Vi har modtaget: Venstre drømmer videre

Svend Mathiasen har indsendt et debatindlæg om Venstre og motionsanlægget i Søvangbakkernes. Læs mere

Vi har modtaget: Natur og friluftsliv som en del af sundhedsindsatsen

Helle Barth, Henrik ­Kjærsvold-Niclasen og Erik Skovgaard Nielsen fra Venstre i Dragør har indsendt et debatindlæg om friluftsliv og...

Opførelsen af en 30 meter lang bade- og kajakbro er i høring.

Vi har modtaget: Kajakbro – fristen for at klage nærmer sig

Kenneth Olsen har indsendt et læserbrev om opførelsen af en kajakbro på Sydstranden. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk