Der bliver fortalt mange anekdoter. Foto: TorbenStender.
Der bliver fortalt mange anekdoter. Foto: TorbenStender.

Ad poesiens uransagelige, smukke vej

Claus Ehlers fortalte underholdende i Dragør Borgerforening

Mandag den 11. marts holdt Claus Ehlers et meget spændende foredrag for medlemmer af Dragør Borgerforening. 

Foredragsholderen var inviteret til at komme og fortælle om sin tur med »Lyrikekspressen« i 1986, som var en togrejse fra Gedser til Skagen og retur. Med på turen var Jørgen Nash, der var kendt som provokatør og multikunstner – og ikke mindst Den lille Havfrues »morder«.

Claus Ehlers kom med mange herlige anekdoter, der i den grad fik tilhørerne i Beghuset til at grine. Og det blev ikke mindre morsomt, da aftenens foredragsholder fortalte om turen, hvor der var indbudt 50 nordiske digtere – og kun to betalende gæster; en fotograf og Claus Ehlers.

Claus Ehlers havde bevidst fravalgt at vise dias og powerpoint-shows. I stedet for fik medlemmerne den ægte vare i form ren af fortælling fra mandens mund. På denne måde formåede foredragsholderen ikke blot at fastholde tilhørerne – men også at skabe en forventningsstemning, der i rigt mål blev indløst.

Deltagerne på mandagsmødet fik også et lille indblik foredragsholderens i liv og virke. 

I sit lange og aktive liv har har Claus Ehlers blandt andet fungeret som viceborgmester, revyforfatter, skribent, forfatter til mange bøger om Amager, et festskrift til Odd Fellow-logen og stået for et kort over Amager og Saltholm. 

Med sin stille og rolige væremåde, et lille glimt i øjet og sin fine humoristiske sans fik Claus Ehlers gjort aftenen både smuk og underholdende.  

TM

Claus Ehlers viser sit personlige eksemplar af Lyrikekspressen frem. Foto: TorbenStender.
Claus Ehlers viser sit personlige eksemplar af Lyrikekspressen frem. Foto: TorbenStender.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk