Frederik Glendorf får overrakt blomster af Dragør Boldklubs formand Søren Houen Schmidt.
Frederik Glendorf får overrakt blomster af Dragør Boldklubs formand Søren Houen Schmidt.

Næste kamp spilles mod FA2000 2
lørdag den 25. september kl. 12.00
på Jens Jessens Vej på Frederiksberg

Nyt fra Dragør Boldklub:

Ærgerligt pointtab

Dragør BK–Hvidovre IF (2) 1–2 

Dragør Boldklub (DB) som ubesejret på den sikre skanse på hjemmebane blev skudt ned af et velspillende Hvidovre IF-hold (HIF) i lørdags, den 18. september. 

Før kampstart blev Frederik Glendorf fejret for sin kamp nummer 150 for DB. »Glen« debuterede tilbage i 2013 – og har indtil nu scoret 79 mål!

»HIF er et svært hold at spille mod. Man kan tydeligt se, at deres spillere er skolet i HIF’s U/17- og U/19-divisionsspil,« sagde DB’s cheftræner, Claus Oemig, kort efter kampen.

Og at det er sandt, sås særdeles tydeligt i 1. halvleg, hvor HIF fik lagt spillet op på DB’s banehalvdel og ikke tillod DB megen spilletid på HIF’s bane i de første 45 minutter. 

DB havde igen skiftet ud på målmandsposten. Den faste målmand, Mads Glæsner, var skadet, og Frederik Felland, som i sidste uge stod i udekampen imod BK Skjold, blev sparet. I stedet for var det den rutinerede Jonathan Gudmundsson, der skulle vogte DB-målet.

Selvom HIF spillede DB ned på egen banehalvdel, var de ikke i nærheden af de store afslutninger. DB’s forsvar, med anfører Jacob Holmegaard som dirigent, kæmpede igen stenhårdt og fik forhindret HIF i at komme til de farlige afslutninger.

DB var sjældne gæster på HIF-banen. Kampen skulle hen i første halvlegs overtid, før DB kom helt frem i HIF’s straffesparksfelt. HIF spillede bolden tilbage til deres målmand, som sparkede en lang bold frem mod midten. DB’s nye mand, Nicolai Nielsen, fangede bolden og spillede den hurtigt videre til Rasmus Jensen. Jensen fandt Frederik Glendorf, som med ekspressfart løb ind i HIF’s straffesparksfelt. »Glen« blev stoppet af en ulovlig tackling, og dommeren dømte straffespark til DB. Straffesparket tog Anders Zachariassen sig af og scorede sikkert til 1–0-føring til DB.

Set med HIF-briller var det en ufortjent DB-føring.

DB skiftede fra 2. halvlegs start Michael Meng Rasmussen ind, som erstatning for Rasmus Jensen. Meng fik derved comeback efter mere end et år uden spilletid.

HIF tog igen dirigentrollen på sig. Men DB havde trukket kæderne sammen og stod lidt mere kompakt på banen. Det gjorde, at HIF fik sværere ved at spille sig igennem. Og DB fik samtidigt lidt mere styr på det fremadrettede spil.

HIF fik et gult kort efter 51 min. og var dermed reduceret til 10 mand.

DB foretog en dobbelt indskiftning efter 59 min. Ind kom Kristoffer Enoch og Sebastian Sisso Christensen – ud gik Marcus Grevy og Anders Zachariassen.

Som anden halvleg skred frem, var det HIF, der igen dominerede på midten.

Efter cirka 65 min. kom udligningen på en scoring, som Gudmundsson i DB-målet ikke nåede ud til.

HIF jagtede nu endnu et mål.

Efter cirka 70 min. satte HIF en kontra ind efter et mislykket DB-angreb. HIF spillede en lang bold frem og forbi DB’s bagerste spillere, som var trukket med frem. Kun et utroligt tilbageløb af Frederik Frost forhindrede endnu en scoring. HIF appellerede for straffespark, men dommeren afviste.

Men HIF fik deres straffespark efter cirka 77 min. Optakten til HIF’s sejrsmål kom efter et misbrugt DB-hjørnespark med hovedstødsmulighed til Rasmus Robrahn. HIF fik kontrol over bolden og spillede hurtigt frem. DB-forsvaret kom lidt sent tilbage, men fik dog forhindret HIF i at komme til afslutning. Men ... DB-debutanten Nicolai Nielsen var sidste mand og skulle rydde op. I stedet for at følge HIF-spilleren ud af feltet valgte han at skubbe til HIF-spilleren inde i det strafbare felt. Dommeren var ikke i tvivl. Straffespark til HIF! Det blev omsat til scoring og sejrsmålet ... 1–2.

DB pressede det sidste 10 min. HIF tilbage og fik tilspillet sig chancer, men ind ville bolden ikke – og HIF tog de tre point med hjem til Hvidovre.

Stillingen

Nederlaget til HIF betød, at DB måtte se flere af de nærmeste modstandere rykke forbi. DB ligger nu på en 5.-plads – seks point efter BK Skjold, der topper ligaen.

Andre resultater fra weekendens kampe i københavnsserien: HB tabte 2–4 til Kastrup BK, mens Sundby BK vandt over FA2000 med 2–1. Fremad Valby vandt 1–2 på udebane over Husum BK. Vigerslev BK besejrede NB Bornholm 1–0, og så vandt topholdet BK Skjold med 1–4 på udebane over FB.

HR

Jonathan Bligaard fører bolden frem, mens Frederik Glendorf og Rasmus Robrahn ser på. Bagerst ses Rasmus Jensen.
Jonathan Bligaard fører bolden frem, mens Frederik Glendorf og Rasmus Robrahn ser på. Bagerst ses Rasmus Jensen.

HoldKampeMålscorePoint
1BK Skjold516–413
2Vigerslev BK49–410
3Kastrup BK48–58
4Hvidovre IF (2)57–68
5Dragør BK511–87
6FB58–77
7HB58–106
8Sundby BK58–95
9Fremad Valby59–115
10Husum BK45–74
11Bispebjerg BK46–114
12NB Bornholm44–93
13FA2000 256–142

Stillingen i københavnsserien ved Dragør Nyts deadline for denne artikel. Der spilles 24 runder.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk