Sejren på Iowa Speedway bringer Christian Rasmussen tilbage i front i mesterskabsstillingen.

Atter øverst på podiet

To sejre sender racerkøren Christian Rasmussen i front i mesterskabskampen

Efter en kort løbspause i begyndelsen af juli har Christian Rasmussen fra Dragør for alvor fundet formen igen. Ikke mindre end to sejre er det blevet til ved løbene på henholdsvis Iowa Speedway lørdag den 22. juli og Music City Grand Prix i Nashville, Tennessee, søndag den 6. august.

Inden de to løb var Christian Rasmussen med 228 point på en samlet 2.-plads.

Nolan Siegel var med 244 point på 1.-pladsen, mens Hunter McElrea var nummer tre med 205 point.

Hurtig ovalbane

Iowa Speedway går under tilnavnet »verdens hurtigste kortbane« – og der var da også meget høje hastigeder på banen, der blot er 1,4 km lang.

Allerede ved træningen fredag var Christian Rasmussen hurtigst, da han kørte bedste omgang på kun 19,9464 sekunder.

Ved kvalifikationsløbet senere på dagen skulle der køres to omgange.

Christian Rasmussen forbedrede sig faktisk i kvalifikationen. Hans sammenlagt tid lød på 39,8485 sekunder, som svarer til en gennemsnitshastig på 259,96 km/t. Dog blev Dragør-køreren slået af en velkørende Jacob Abel, der med en kvalifikationstid på 39,6735 sekunder vandt sin første pole-placering i Indy NXT-karrieren.

Nolan Siegel, der inden løbet var nummer et i mesterskabsserien, var tredje hurtigste med en tid på 39,9368 sekunder.

Sidste års vinder af løbet, Hunter McElrea, fik femte bedste kvalifikationstid, mens James Roe fik karrierens bedste kvalifikationsresultat som nummer fire.

Start udskudt

Morgenregn på Iowa Speedway tvang arrangørende til at ændre i programmet. Starten på Indy NXT-løbet blev udskudt fra kl. 11 til kl. 19.30.

Programændringerne lod dog ikke til at påvirke Christian Rasmussen. Fra sin startsplacering som nummer to gik han straks til angreb på Jacob Abel.

Allerede på anden omgang gik Rasmussen inden om sin modstander og tog føringen. Nolan Siegel udnytter ligeledes chancen. Han gik for en kort stund også forbi Abel, men han mistede 2.-pladsen allerede på næste omgang.

Abel, Siegel og McElrea kæmpede voldsom om pladserne bag danskeren.

Efter 23 omgange lykkedes det atter for Siegel at overhale. Kampen blandt modstanderne gav Rasmussen luft i front, og han trak stille og roligt fra modstanderne. Efter 33 omgange var forspringet på hele 8,5 sekunder.

Efter 53 omgange taber Abel dysten mod Hunter McElrea, som efterfølgende satte jagten ind på Nolan Siegel.

Syv omgange senere går det galt for Siegel og McElrea. I kampen om 2.-pladsen støder de to biler sammen, og der kom gult flag over hele banen. Siegels bil spinder rundt og han måtte udgå af løbet, mens det lykkedes McElrea at holde gang i sin racer.

Det gule flag samlede feltet og Christian Rasmussens forspring var væk, da løbet atter blev sat i gang.

Danskeren satte dog atter tingende på plads, da han fik et stort hul til modstanderne, da løber igen blev sat i gang.

Jacob Abel gik med seks omgange tilbage af løbet forbi Hunter McElrea og indledte jagten på Christian Rasmussen, hvis forspring på det tidspunkt var godt to sekunder.

Abel hentede ind på Christian Rasmussen, og det blev meget tæt i opløbet. Det blev danskeren, der kører først forbi det ternede flag. Abel kørte i over stregen blot 0,1227 sekunder efter Rasmussen i det der skulle vise sig at være den tætteste Indy NXT-afgørelse på Iowa Speedway.

Christian Rasmussen havde en gennemsnitshastighed på 231,95 km/t. på Iowa Speedway.
Christian Rasmussen på podiet sammen med Jacob Abel (tv.) og Rasmus Lindh (th.).

Hunter McElrea blev på de sidste omgange overhalet af både svenske Rasmus Lindh, som fik karrierens første podieplacering, og Matthew Barbham. McElrea måtte således nøjes med en 5.-plads.

Christian Rasmussens sejr gav ham 53 point i mesterskabskampen, og han rykkede forbi Nolan Siegel, som kun fik 15 point for løbet, der sluttede i pit.

Jacob Abel rykkede med sin 2.-plads i løbet forbi Hunter McElrea i mesterskabskampen og var inden næste løb i Nashville nummer tre.

Masser af regn

Det er ikke kun i Danmark, sommeren har været våd. Et regnvejr over gadebanen i Nashville fredag den 5. august gav svære forhold, da Indy NXT-feltet skulle køre træning til Music City Grand Prix.

Jacob Abel fortsatte, hvor han slap, da han med 2.-pladsen i Iowa for alvor meldte sig ind i mesterskabskampen. Ved fredagens træning viste han igen, at han er hurtig. Han satte bedste træningstid i første træning, mens James Roe og Ernie Francis Jr. blev henholdsvis nummer to og tre.

Hunter McElrea sluttede som nummer fire ved træningen, mens Christian Rasmussen skuffende sluttede som nummer seks.

Vejret var igen drilsk ved lørdagens træning. Kørerne var tvunget til at skifte til regnvejrsdæk, da byger trak ind over Nashville og gjorde banen våd.

Abel satte igen bedste træningstid foran Ernie Francis Jr., Hunter McElrea, Louis Foster og Nolan Siegel.

Christian Rasmussen måtte nøjes med en 7.-plads.

Aflyst

Regnen fortsatte over Nashville og for andet år i træk blev kvalifikationen, der skulle være kørt senere lørdag, aflyst.

I tilfælde af kvalifikationen ikke kan gennemføres starter bilerne efter placering i det samlede mesterskab – og dermed fik Christian Rasmussen bedste startsplacering.

»Det er naturligvis ikke den måde man gerne vil skaffe pole-placeringen, men man må tage det man kan få,« lød det fra Christian Rasmussen inden løbet.

Han understregede, at han med 1.-pladsen i mesterskabskampen har opnået det, der skulle til i løbet af sæsonen, og at hele HMD-teamet har været utrolige hele året.

»Det har vi gavn af nu,« tilføjer danskeren.

Jacob Abel, der har været virkelig stærk i træningen, startede på 3.-pladsen lige foran Hunter McElrea – mens Nolan Siegel startede som nummer to.

Gule flag under søndagens løb gør, at feltet flere gange bliver samlet.

Tredje sejr

Det krævede to starter at få søndagens løb i gang. Christian Rasmussen holdt nerverne i ro på først omgang, der blev kørt med gult flag, og da starten endelig gik, var han klar og bragte sig forrest.

Bag Rasmussen var der hård kamp om placeringerne. Siegel, der startede som nummer to, tabte hurtigt terræn. Efter tre omgange var han nede på 5.-pladsen.

Hunter McElrea kom både forbi Siegel og Abel, og herfra forsøgte han at holde trit med Rasmussen.

Første halvdel af løbet forløber forholdsvis udramatisk.

Et gult flag i 18. og 19. omgang, betøde, at Christian Rasmussens forspring på knap fem sekunder forsvandt, da feltet igen blev samlet. Christian Rasmussen var dog igen hurtigst, da løbet blev sat i gang.

De sidste 10 omgange bød på endnu to perioder med gult flag.

Først ramte Ernie Francis Jr. barrieren og med seks omgang tilbage rammer Danial Frosts ind i Rasmus Lindhs racer i en placeringskamp. Frost måtte efter uheldet udgå, mens Lindh kommer i mål.

Christian Rasmussen blev aldrig for alvor udfordret, da løbet blev sat frit, og han kunne efter 35 omgange køre sæsonens tredje sejr hjem til Dragør.

McElrea kom i mål godt et sekund efter Rasmussen.

Længere tilbage i feltet var der hård kamp om pladserne. Jacob Abel kæmpede sig forbi Louis Foster og blev nummer tre.

James Roe, der startede på 8.-pladsen, forcerede på de sidste omgange. Han overhaler flere biler og sluttede løbet på 4.-pladsen lige bag Abel.

Nolan Siegel taber yderligere points i mesterskabskampen, da han måtte nøjes med en 5.-plads.

Komfortable føring

Med fem løb tilbage i Indy NXT-sæsonen har Christian Rasmussen opbygget en bekvæm føring. Med 334 point har han nu 45 point ned til Nolan Siegel, som har fået en række dårlige resultater.

Hunter McElrea er med 275 point nummer tre – skarpt forfulgt af Jacob Abel, der har 273 point.

Indy NXT-feltet skal på banen igen allerede næste weekend, hvor der køres løb på Indianapolis Motor Speedway.

TM

Christian Rasmussen på podiet igen, denne gang med Hunter McElrea (tv.) og Louis Foster (th.).