Åbent hus på Dragør Renseanlæg.
Åbent hus på Dragør Renseanlæg.
HOFOR bød på hotdogs.
HOFOR bød på hotdogs.

En dag i vandets tegn

Mange benyttede muligheden for at komme inden for, da HOFOR inviterede til åbent hus på Dragør Renseanlæg

Lørdag den 11. september stod i vandets tegn, da der blev holdt åbent hus på Dragør Renseanlæg. Her havde alle borgere i Dragør mulighed for at lægge vejen forbi og høre om HOFORs arbejde med at levere rent drikkevand og håndtere spildevand i Dragør.

Desværre var der også meget vand i de skyer, der fra morgenstunden af hang tungt over renseanlægget og lagde en dæmper på fremmødet tidligt på dagen. Men i takt med at solen kiggede frem, gjorde flere og flere gæster det samme – og snart summede renseanlægget af liv. Selv en enkelt familie fra Rødovre havde taget turen til Dragør for at få kig inden for på et renseanlæg.

Mini-skybrud og hotdogs

Børnene fik mulighed for at skabe et miniskybrud ved hjælp af spande med vand, der blev hældt i et rørsystem. Samtidig lærte »Vandheltene« dem om, hvor drikke-vandet kommer fra, og hvad de kan gøre for at spare på det.

Imens kunne de voksne snuppe en kop kaffe eller en hotdog og stille spørgsmål om vand og spildevand til HOFORs fremmødte eksperter.

Blandt deltagerne var også borgmester Helle Barth og kommunalbestyrelsesmedlem Morten Dreyer. Det blev til en masse gode diskussioner om blandt andet sikring af drikkevandskvaliteten, blødgøring af vandet og afledning af spildevand, og det glædede forsyningsdirektør hos HOFOR, Ole Adeler, der selv deltog i arrangementet.

»Det var fantastisk at opleve det store engagement og spørgelyst hos de besøgende. Det er jo netop de gode diskussioner, vi håber at opnå ved at holde sådan et arrangement. Vi er selv blevet klogere i løbet af dagen, og det håber jeg også, at vores gæster er blevet,« lyder det fra Ole Adeler.

»Vandheltene« underviser børn. Fotos: HOFOR.
»Vandheltene« underviser børn. Fotos: HOFOR.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk