Martin Wittrup Enggaard.
Martin Wittrup Enggaard.

Fældet af dna

Foredrag nye metoder i efterforskning

Torsdag den 25. april kl. 9.30 inviterer Store Magleby Kirke til Graverboligmøde, hvor man kan høre et dybdegående foredrag om brugen af dna og slægtsforskning i kriminalefterforskning. 

Det er drabsefterforsker Martin Wittrup Enggaard fra Københavns Politi, der i foredraget vil dele sin ekspertise og erfaringer fra frontlinjen.

Martin Wittrup Enggaard, der har været en central figur i dansk politi siden 2008, har særligt fokus på drab og uopklarede sager, der venter på nye spor. 

Det danske politi er i dag  i stand til at benytte genetisk slægtsforskning i deres arbejde, og det kan revolutionere mulighederne inden for opklaringen af både nye og gamle sager.

Inspireret af sager som den om den berygtede Golden State Killer i USA har Martin Wittrup Enggaard været drivkraften bag nye metoder, der kombinerer DNA-teknologi med slægtsforskning for at løse uopklarede drab, og det er således også Martin Wittrup Enggaard, der er ophavsmand til borgerforslaget, der gjorde de nye metoder mulige.

Foredraget vil ikke kun dække de tekniske aspekter af dna-analyse og slægtsforskning, men efterforskeren kommer også ind på de etiske overvejelser og nødvendige reguleringer for at sikre en ansvarlig anvendelse af disse værktøjer. 

Martin Wittrup Enggaard vil også dele personlige oplevelser fra sit arbejde, hvor han dagligt står ansigt til ansigt med ofrenes familier, hvilket giver en konstant påmindelse om betydningen af hans arbejde.

Gratis adgang – se annoncen på side 10.

TM

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk