Film i Dragør Bio

Dramaet »Babylon« vises onsdag den 25. og torsdag den 26. januar kl. 19, fredag den 27. januar kl. 10 (BabyBio), igen samme dag samt lørdag den 28. januar kl. 20 og søndag den 29. januar kl. 16.30.

»Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen« vises søndag den 29. januar kl. 14.

Det danske drama »Vanskabte land« vises mandag den 30. januar kl. 19.30, tirsdag den 31. januar kl. 14 (matiné), igen samme dag samt onsdag den 1. februar kl. 19.30.

Danmarkspremiere

Torsdag den 2. februar kl. 20 er der danmarkspremiere på den danske komedie »Meter i sekundet«.

»Babylon«.
»Babylon«.

Babylon

»Babylon«, der er instrueret af den Oscar-vindende Damien Chazelle, foregår i 20’ernes Los Angles. 

I filmen skildres historien om overmenneskelige ambitioner og skandaløs livsstil i Hollywoods barndom, hvor forskellige karakterers storhed og fald i tiden med uhæmmet dekadence og fordærv følges.

Brad Pitt, Margot Robbie og Diego Calva har hovedrollerne, og i andre af filmens roller ses Jovan Adepo, Li Jun Li og Jean Smart.

Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen

Engang for længe siden faldt en ønskestjerne til jorden. Den indeholder stadig et ønske, men for at holde på det må den gemme sig bag magiske beskyttelsesmure i Den Sorte Skov. 

Det ville alt sammen ikke have noget med denne historie at gøre, hvis ikke Den Bestøvlede Kat var død – igen ... 

Som bekendt har katte ni liv, så døden bekymrer ikke Kat – i hvert fald ikke indtil doktoren påpeger, at han er nået til sit sidste liv. Pludselig banker Døden for alvor på i skikkelse af Ulv, der rigtig gerne vil indkassere dusøren for Den Bestøvlede Kat – ikke levende, men død. 

»Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen«.
»Den Bestøvlede Kat og Ønskestjernen«.

Ikke overraskende mister Kat appetitten på eventyr, men i det lange løb er pensionisttilværelsen hos en kattedame ikke noget for ham. Et sidste eventyr venter ham – jagten på ønskestjernen, der kan give ham de ni liv igen.

Desværre er Kat ikke ene om dette mål – Jack Horner, der har samlet alverdens magiske objekter, vil gerne krone samlingen med ønskestjerner, Guldlok og De Tre Bjørne vil også have deres del af kagen – og så løber Kat på sin gamle bekendt Kitty Fløjlspote, som har et helt personligt regnskab at gøre op med Den Bestøvlede Kat.

»Den Bestøvlede Kat og ønskestjernen« er bygget op efter samme formel som »Den gode, den onde og den grusomme«, hvor flere parter jagter den samme skat. Men her er indsatserne højere, for her kan man ønske hvad som helst.

Instruktøren Joel Crawford byder på fart over feltet, den kendte humor fra Kats tidligere eventyr, men også en lille, eftertænksom tone, der måske især vil vække genklang hos forældregenerationen blandt publikum.

»Vanskabte land«.
»Vanskabte land«.

Vanskabte land

Filmen udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede, da en ung, dansk præst, Lucas, bliver udsendt til en fjerntliggende del af Island for at bygge en kirke og fotografere den del af befolkningen, som han møder på sin vej. 

Men jo dybere han rejser ind i det ubarmhjertige og golde islandske landskab, ledsaget af sin guide, jo mere mister han fornemmelsen af sin egen virkelighed, sin mission og sin pligtopfyldende moral. 

Da han når frem til den lille bebyggelse, hvor der skaffes plads til ham hos den danske købmand og hans to døtre, sættes hans tro og ærbarhed på en alvorlig prøve.

Meter i sekundet

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lettere modvilligt – tager fra København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået job som lærer på en højskole. 

Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. 

Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver. 

»Meter i sekundet« er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv.

»Meter i sekundet«.
»Meter i sekundet«.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk