Film i Dragør Bio

Det Oscar-nominerede drama »The Lost Daughter« vises onsdag den 6. april kl. 20.

Gyseren »Speak No Evil« vises torsdag den 7. og fredag den 8. april kl. 20, søndag den 10. april kl. 18.30 samt i perioden mandag den 11. til onsdag den 13. april kl. 20.

Forpremiere med »kaffe«

Dragør Bio har lørdag den 9. april kl. 20 forpremiere på den danske film »De forbandede år 2«.

Filmen tager historien op, hvor den første film slap – i 1943.

Dørene åbnes kl. 19.30, hvor biografen inden forestillingen vil byde på en gratis kop Rich’s kaffeerstatning.

»Jeg har ikke smagt den selv, ikke endnu,« fortæller formand for biografforeningen Mette Jansen, der grinende fortsætter: »Men der er nok en grund til, at man gik tilbage til rigtig kaffe, lige så snart det kunne fås.«

Ud over »kaffen« vil der til arrangementet, som biograffoeningen kalder en helt unik forpremiere, også være et par andre ekstra oplevelser til deltagerne.

Rich's kaffeerstatning.
Rich's kaffeerstatning.

Særforestilling

Søndag den 10. april kl. 13 ruller Dragør Bio den røde løber ud til »Krumme – det er svært at være 11 år«.

Noah Storm Otto, der spiller hovedrollen som Krumme,  vil tage imod gæsterne på den røde løber, så der er mulighed for en hurtig selfie, inden biografen byder på et glas sjampanje (hyldeblomstsaft og danskvand).

Og fordi det jo er Dragør, har Noah Storm Otto lovet at svare på et par spørgsmål fra salen, inden filmen starter kl. 14.

»The Lost Daughter«.
»The Lost Daughter«.

The Lost Daughter

Leda er på ferie alene ved vandet. Hun bliver besat af en ung mor og datter, som hun observerer på stranden. 

Noget ved mor-datter-forholdet og deres vilde, truende øvrige familie virker foruroligende på Leda. Hendes egne minder, fra da hun selv blev ung mor, trænger sig på, og Leda overvældes af frygt og forvirring. Hun begynder ikke længere at kunne stole på sit eget sind. 

En impulsiv handling tvinger Leda til at konfrontere sig selv og de ukonventionelle valg, hun selv som ung mor tog, og de konsekvenser, det medførte. 

»The Lost Daughter«, der er Maggie Gyllenhaals instruktørdebut, var nomineret til tre Oscar-statuetter – dog uden at vinde.

Speak No Evil

Bjørn, Louise og deres datter Agnes møder på en ferie i Toscana det hollandske par Karin og Patrick, der har deres søn Abel med. 

De to familier har fantastisk kemi, og da Bjørn og Louise tre måneder senere på en kold efterårsdag bliver inviteret til deres landsted i Holland, tøver de i første omgang, men vælger at sige ja tak – for hvad er det værste, der kan ske? 

Den gode stemning fra Italien er imidlertid forsvundet, og danskerne oplever fra start en grænseoverskridende opførsel, hvor alle deres sociale spilleregler bliver udfordret. 

Men hvor meget er de villige til at finde sig i? Hvor lang tid går der, før den høflige facade krakelerer? Og er det i virkeligheden dem selv, der er noget i vejen med?

»Speak No Evil«.
»Speak No Evil«.

Tristan vil ikke have nogen vidner, så Pil flygter og forklæder sig som prinsesse, hvad Grovbert hopper på. Derfor hjælper han hende med flugten og også med at finde troldkvinden i den forheksede skov, som forhåbentlig kan gøre katlingen til Roland igen. Men let bliver det ikke.

»De forbandede år 2«.
»De forbandede år 2«.

De forbandede år 2

Familien Skov er splittet. Aksel, der tilsluttede sig modstandsbevægelsen, er gået under jorden, og fra at være en idealistisk amatør udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. 

Karl kæmper for sit livsværk på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen. Også hans forhold til konen, Eva, der har det svært med sin mands samarbejde med besættelsesmagten, kommer under yderligere pres.

Den stigende modstand mod besættelsen og tyskernes øgede brutalitet får fatale følger for familien ...

Krummerne – det er svært at være 11 år

»Krummerne – det er svært at være 11 år« rammer ned i familien 2021. 

Skærmen fylder meget i hverdagen hos familien Krumborg. Mor synes, familien skal komme hinanden mere ved, og med en lumsk bagtanke får det Krumme til at foreslå en skærmfri uge – for på den måde kan han nemlig slippe for at blive drillet med sin gamle skodmobil henne på skolen. Stine bliver rasende over forslaget, mens mor synes, det er fornuftigt. Far gør bare, som mor siger, og Grunk har planer om at komme igennem ugen med snyd. 

Men uden skærme hvad skal man så lave? Krumme finder nogle gamle Kim-bøger på loftet, som han sluger råt, og han bliver inspireret til at starte sit eget detektivbureau med sin ven, Tom. 

Da forbryderne Tina og Jeff stjæler »Anastasia--diamanten« fra Nationalmuseet, ser Krumme sin chance – på en og samme tid at fange forbryderne og vinde den udkårende Yrsas hjerte. 

Men det går ikke så let som i Kim-bøgerne, for det er nemlig svært at være 11 år, især når man samtidig også vil vinde kærlighed. 

»Krummerne – det er svært at være 11 år«.
»Krummerne – det er svært at være 11 år«.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk