Foredrag på Wiedergården

De hvide Busser 1944–45

I Festsalen i Dragørs Aktivitetshus på Wiedergården afholdes der på tirsdag, den 31. januar, foredrag med Martin Corfix, der her vil fortælle om De hvide Busser. Det er Dragør Lokalhistoriske Forening, der står for arrangementet, som begynder kl. 19.

Hitlers oprindelige ordre var, at ingen fanger skulle falde levende i de allieredes hænder – alle gerninger skulle slettes, og derfor skulle alle overlevende fanger myrdes. 

I dette ragnarok lykkedes det i et forunderligt puslespil af svenske, danske og norske aktører at redde 17.300 mennesker med De hvide Busser.Foredraget denne aften indeholder også fortællingen om de dragørborgere, der blev reddet med De hvide Busser fra Kz-lejrene i Tyskland.

Martin Corfix.
Martin Corfix.

Martin Corfix, der er cand.theol. og sognepræst i Lynge på Sjælland, var i en årrække med i forskningsprojektet »Kirken under besættelsen« og har i en lang række artikler og foredrag belyst danske præsters og teologers virke i nazismens brændpunkt.

Drag-ør Lokalhistoriske Forenings arrangementer er gratis, og der er adgang for foreningens medlemmer samt for gæster – foreningen fortæller således til Drag-ør Nyt, at gæster, som gerne vil opleve, hvad foreningen kan byde på, forud for et medlemskab er velkomne til at deltage i et par arrangementer.

Se mere på hjemmesiden www.2791dragoer.dk

Fra Kz-lejre i Tyskland blev 17.300 mennesker i slutningen af 2. verdenskrig reddet med hjælp af De hvide Busser.
Fra Kz-lejre i Tyskland blev 17.300 mennesker i slutningen af 2. verdenskrig reddet med hjælp af De hvide Busser.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk