Hvor er der plads til udsatte borgere?

Det er svært at finde egnede boliger til udsatte borgere. På rådhuset er der mange forskellige muligheder i spil

Af Rasmus Mark Pedersen

Det er en betydelig udfordring at finde egnede boliger til byens mest udsatte borgere i Dragør. 

Med en stigende bekymring for hjemløshed og boligmangel blandt udsatte grupper har kommunen nedsat en arbejdsgruppe for at finde flere boliger. 

Flere lokationer er blevet gennemgået, og endnu flere er i spil – se listen herunder. Derudover blev det besluttet, at forvaltningen også skal undersøge, om man kan leje en villa, som kan passe til formålet. 

Ny lovgivning

Der er kommet et behov for flere boliger, fordi hjemløse borgere har fået flere rettigheder til et tag over hovedet. 

Samtidig har renoveringen af Strandparken gjort, at boligselskabet skal bruge en del af boligerne som erstatningsboliger til deres egne beboere, så kommunen ikke kan råde over disse. 

En nylig sag i Dragør Kommunalbestyrelse har belyst den vanskelige situation. Her skulle politikerne efter en arbejdsgruppes forslag tage stilling til, om kommunen skal arbejde hen mod at få opført nogle udslusningsboliger med en såkaldt socialvicevært tilknyttet. 

I sådanne boliger betaler de hjemløse selv for den del af lejen, der ligger ud over udgiften til en plads på et herberg. 

Administrationen har vurderet flere potentielle placeringer for at lave flere boliger, og man har set på lokalitetens egnethed, herunder områdets aktuelle planstatus og muligheden for at opstille pavilloner som midlertidige boligløsninger.

Desværre har disse undersøgelser afsløret en hel del forhindringer. Blandt andet kræver opstilling af pavilloner på engvejsarealet en ny lokalplan, hvilket kan være en tidskrævende proces. Baggersmindelejren anvendes af Frelsens Hær til boliger for ukrainske flygtninge – og på Halvejen tillader lokalplanen ikke umiddelbart boliger. 

Derfor vil administrationen nu gerne lave en systematiseret undersøgelse, der viser det mindst ringe sted at opføre udslusningsboliger. 

Hvad med en villa?

Der var flere politiske forslag på bordet for at sikre, at kommunen rent faktisk har boliger til rådighed, når der er en borger, der har brug for det. 

Der var flere forskellige afstemninger, før der blev nået et kompromis om, hvad man skulle gøre. Og lidt atypisk endte den store konservative gruppe i mindretal. 

Liste T foreslog, at man i stedet for kommunens anviste arealer ledte efter en eksisterende villa, som man kunne leje til formålet. Det forslag kunne ikke finde flertal. 

Men faktisk kunne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne godt lide forslaget. 

Derfor blev kompromiset, at administrationen både skal undersøge muligheden for at leje en villa og mulighederne for at bygge. Og dette forslag fandt flertal, hvor såvel Sydamagerlisten som liste T tilsluttede sig.

Disse steder skal undersøges 

  • Hvidtjørnen
  • Rødtjørnen
  • Halvejen
  • Baggersmindelejren
  • Engvejsarealet
  • Stationsvej 5
  • Høgevænget
  • Eksisterende egnede villaer, der kan ligge hvor som helst
Den kommende renovering i Strandparken betyder, at kommunen i en længere periode ikke kan råde over lejemål i boligselskabet. Arkivfoto: Thomas Mose.
Den kommende renovering i Strandparken betyder, at kommunen i en længere periode ikke kan råde over lejemål i boligselskabet. Arkivfoto: Thomas Mose.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk