Vi har modtaget – svar til Helle Barth:

Kystbeskyttelse

Under overskriften »Virkeligheden om Kystbeskyttelsen er vendt på hovedet« i Dragør Nyt (læs indlægget her, red.) beder Helle Barth mig om »at læse på lektien«. 

Naturligvis har jeg læst på lektien. Det er jeg blevet opdraget til. 

Som formand for vores grundejerforening deltog jeg som »kystsikringsambassadør« i hele opstartsprocessen til kystsikringsprojektet. Jeg deltog også i præsentationen af de tre konkurrerende forslag. Og naturligvis har jeg også både set og læst resultatet. Desværre et resultat præget af, at vores økonomi er elendig. Blandt andet fremgår det, at sikringen af delstrækning tre (Sydstranden) først forventes igangsat i perioden 2050–2100.

Tættere på landdige -»bagom« Dragør 

Mit indlæg i Dragør Nyt omhandlede den kendsgerning, at i de år Dragør Kommune havde meldt sig ud af samarbejdet med blandt andet Sund & Bælt, arbejdede teknikerne i Sund & Bælt målrettet videre med en sikringsmodel, der efter al sandsynlighed resulterer i en forhøjelse og forlængelse af Ullerup-diget frem til Kastrup halvø. 

Ingen i kommunalbestyrelsen har fundet anledning til at informere borgerne i Dragør om det (i AmagerLiv i uge 30 er stormsflodsscenarierne og udbygningen af Ullerup-diget detaljeret beskrevet). 

Ingen hjælp til Sydamager

Selvom Sund & Bælt foreløbig har leveret cirka 8 mia. kr. i overskud til staten, har hverken de – eller staten – tilsyneladende interesse i at skabe en visionær og fremtidssikret løsning for hele Amager – specielt Sydamager. Selvom det kunne være en enestående lejlighed til at skabe en ny »Naturpark Sydamager« med fremskudte diger. En lang og smuk perlerække af klitter på den 13 km lange naturlige revledannelse, der går fra Aflandshage og frem til Dragør Ny lystbådehavn. 

Eksperter har udtalt, at selvom Natura2000 lige nu lægger begrænsninger, så vil fremskudte diger generere »lige så megen natur, som den inddrager«. 

Og Helle – ja, jeg har nok »vendt kystsikringen på hovedet«. Alt tyder nemlig på, at vi får et dige, der lukker os ude og lader os sejle i vores egen sø – flere årtier inden vi selv har sikret os. 

Med venlig hilsen
Flemming Blønd
Cand.jur.
Sydamagerlisten – for en fælles og tryg fremtid

Det kan snart være slut med at skulle kæmpe om de gode pladser til valgplakaterne. Arkivfoto: TorbenStender.

Sydamagerlisten vil forbyde valgplakater

Sydamagerlisten vil reducere visuel forurening og CO2-udslip ved at forbyde valgplakater i Dragør. Læs mere

Venstre sætter fokus på klima- og kystudfordringerne i Drag­ør. På tur rundt langs diget får (fra venstre) Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen, Linea Søgaard-Lidell, Morten Dahlin samt Helle Barth et indtryk af de skader, der er sket under de seneste storme.

Fokus på Dragørs kystudfordringer

Besøg fra minister og ordfører fra Venstre Læs mere

Det er nu blevet besluttet, at der skal etableres cykelbaner på Vestgrønningen. Arkivfoto: Thomas Mose.

Konservative i sjældent mindretal

Nu kommer der cykelbaner på Vestgrønningen. Flertallet sørger for nogle nye parkeringspladser, men ikke alle erstattes Læs...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk