Tine Skat Matthiessen.
Tine Skat Matthiessen.

Liedkoncert

Senromantisk musik i Store Magleby Kirke

Søndag den 3. marts kl. 16 byder Store Magleby Kirke indenfor til en stemningsfuld koncert med lieder af Richard Strauss og Hugo Wolf samt cyklussen »Den kinesiske fløjte« af danske Poul Schierbeck.

Den romantiske æra i musikhistorisk sammenhæng kan siges at strække sig fra begyn- delsen af 1800-tallet og frem til første verdenskrigs udbrud. I perioden afsøgtes mere og mere intense og dramatiske udtryk – og mellem de komponister, der har haft indflydelse på liedgenren, må de tyske komponister Hugo Wolf og Richard Strauss siges at være blandt de allerstørste. 

Ved koncerten fremføres en række lieder af disse to komponister sammen med den fortryllende sangcyklus »Den kinesiske fløjte« af den danske komponist Poul Schierbeck.

Værkerne fremføres af sopran Tine Skat Matthiessen, som vil blive akkompagneret af kirkens organist Erik Kolind på flygel.

Tine Skat Matthiessen gjorde sine første musikalske erfaringer i DR Radiopigekoret samt på Sankt Annæ Gymnasiums Grundskole. Hun blev senere uddannet fra Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien og fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole. Sideløbende har Tine Skat Matthiessen medvirket i adskillige operaproduktioner, men hun har de seneste år særligt koncentreret sig om liedgenren.

Efter koncerten byder Store Magleby Kirke på en forfriskning.

Gratis adgang. Se også annoncen på side 8.

 

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk