Lodsens gebis skal findes.
Lodsens gebis skal findes.

Lodsens Dag

Ohøj! Maritime oplevelser i sigte

Så er der igen en god grund til at besøge Dragør Havn og Danmarks Lodsmuseum. I arrangementet Lodsens Dag på lørdag, den 31. juli (kl. 11–16), rykker de frivillige fra Danmarks Lodsmuseum nemlig ud på pladsen foran museet for at fortælle om lodsernes verden før og nu.

Arrangementet er for alle nysgerrige børn og voksne, der gerne vil vide mere om livet på havet og om livet som lods. Og da fortællingerne suppleres med aktiviteter, har man også mulighed for at opleve lidt af livet som lods på egen krop.

Børnene kan med en flot søfartsbog i hånden blive »fuldbefaren« sømand ved at deltage i de forskellige aktiviteter såsom at løfte et anker, finde lodsens gebis, gå på skattejagt, navigere et skib på en havnemodel, knytte knob, lave sin egen skibsmodel af en lodsbåd, få en sømandstatovering, lære at morse, hejse flag på lodsernes gamle isbåd, Mågen, lave et lodsflag, kast med kasteline, se film om lodsens arbejde og meget mere – og en udfyldt søfartsbog giver adgang til konkurrence om en præmie.

For de voksne er der mulighed for at høre om lodsens arbejde og de mange skibe, der passerer Øresund, og om hvor vanskeligt et farvand sundet er at sejle i.

Lodserne har gennem tiden reddet mange skibe fra forlis, og lodsmuseumsforeningens frivillige er gode for en historie eller to om sejladsen på sundet.

Derudover er de frivillige klar til at vise, hvor langt de er kommet med restaureringsarbejdet på den gamle lodsbåd, Ravnen fra 1880.

På dagen er der gratis adgang til museet, som er indrettet i Danmarks ældste lodsstation, der står, som da lodserne fejrede 300-års-jubilæet i 1984.

På museet vises udstillingen »Lodsens hverdag«, der omhandler lodsernes arbejde omkring 1980’erne og helt frem til det moderne lodseri, der stadig sker fra Drag-ør Havn.

Man skal kunne fremvise gyldigt coronapas ved indgangen og derudover sørge for at holde afstand samt spritte af ved de forskellige aktiviteter.

Er der mon et skib, der skal bruge en lods?
Er der mon et skib, der skal bruge en lods?
Der skal lægges kræfter i for at få ankeret til at løfte sig.
Der skal lægges kræfter i for at få ankeret til at løfte sig.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk