Vi har modtaget:

Mere bynær skov i Dragør

Regeringen opfordrer landets kommuner til at rejse mere skov af hensyn til klimaet. 

Det er vi enige i – men der er også mange andre gode grunde til, at det er klogt at rejse skov. 

Vi vil især pege på, at det giver livsglæde at færdes i skoven. Og livsglade mennesker er sunde mennesker. Hvis vi går i skoven med vores børn, lærer de også at elske naturen, så de med tiden vil finde det helt naturligt at tage vare på den. 

Men hvis skoven er langt væk, kommer vi der ikke så nemt og ikke så ofte. Derfor er det vigtigt, at der er bynær skov, så man ikke nødvendigvis skal køre flere kilometer for at komme i skoven.

Vi har faktisk meget skov i Dragør Kommune. Vi har især Kongelunden – men den ligger langt væk for de fleste, så den bliver ikke overrendt af Dragørs borgere. Vi har Lergravene, men her er tilgængeligheden en udfordring. Vi har også Grushullerne, som er ved at springe i skov – selv om det vist ikke er meningen. De er jo fredet som et »overdrev«. 

Skovrejsning uønsket?

I liste T vil vi gerne gøre skov-rejsning af bynær skov til en folkesag. Og vi har fundet flere steder, hvor det vil være muligt. 

Det første sted er området bag genbrugspladsen mellem Fælledvej og campingpladsen. 

Området ses ikke tydeligt fra Fælledvej, fordi det er omkranset af levende hegn. Hvis der rejses skov her, vil det derfor ikke kompromittere oplevelsen af et åbne landbrugslandskab, som vi jo også gerne vil værne om. Området har været lejet ud til jagt, men det er slut nu. Arealet er kommunalt ejet, så kommunen vil kunne plantes skov, uden at der først skal købes jord. 

Den eneste udfordring er, at området i udkastet til Kommuneplan 2022 er markeret med »skovrejsning uønsket«. Hvorfor det står der, ved vi ikke. Men det står kommunen frit for at ændre denne klausul. Det vil vi opfordre til! 

En skov her vil være i overkommelig afstand fra »vængerne«, Strandparken, Kålmarken, Store Magleby landsby og Søvang, og den vil være et herligt lege-skjul-sted for gæsterne på campingpladsen. Den vil være i cykelafstand fra både Dragør Skole og Store Magleby Skole og flere af vores daginstitutioner. Måske hjemsted for en kommende skovbørnehave? 

Liste T foreslår, at der rejses skov på kommunens område mellem genbrugspladsen og campingpladsen.
Liste T foreslår, at der rejses skov på kommunens område mellem genbrugspladsen og campingpladsen.

Forslag til beplantningsplan

Kortet viser et forslag til beplantningsplan – til inspiration. Med et skovbryn med mange arter blomstrende buske og i det hele taget en blandet beplantning, der sikrer stor biodiversitet og levesteder for fugle og insekter. Med en lille sø og en bakke man kan løbe op på og nyde udsigten fra.

Liste T har også forslag til beplantningsplaner for to andre områder i kommunen i vores høringssvar til kommuneplanen.

Allerede tre år efter skoven er plantet, vil man opleve en »skovfornemmelse«, så det er bare om at komme i gang. Vi kan ovenikøbet få træerne gratis, så anlægsudgifterne vil være overkommelige, når jorden også er gratis.

Skovtur for hele familien

En ting er at læse forslag til kommuneplanen. Noget andet er at opleve tingene i virkeligheden. Derfor inviterer liste T alle interesserede Dragør-borgere til at deltage med familie og venner i en fælles skovtur til Kærehave Skov ved Ringsted kl. 15 på 2. pinsedag, mandag den 6. juni.

Skoven er på 37 ha og ligger lige op ad Ringsted by. Skoven rummer masser af aktivitetsmuligheder for borgere og institutioner, og selv om skoven er privatejet, må man færdes overalt. Skoven har årligt besøg af 100.000 skovgæster.

Skoven er indrettet som en oplevelsesskov for børn og voksne. Adressen er Østre Ringvej 40 A, 4100 Ringsted – tæt ved afkørsel 35, Ringsted Øst. Man kører ind i skoven ved rundkørslen ved den kæmpestore træugle.

På skovens hjemmeside, www.kaerehave-skov.dk kan man finde et kort (under fanen »gør det selv« og »afmærkede ruter«.) Mødestedet er markeret med 1 på kortet.

Indledningsvis vil Søren Paludan, der ejer skoven, introducere os til skoven og fortælle om sit samarbejde med Ringsted Kommune. Herefter tager han os med på en cirka 45 minutter lang skovtur, hvorunder han fortæller om skovens forunderlige verden og mysterier. Klokken cirka 17.30 tændes der afslutningsvis op i grillen.

Turen er tilrettelagt, så både børn og voksne føler sig beriget. Hvis der er nogen, der foretrækker at fiske smådyr i skovsøen (man kan låne fiskegrej) eller lege på motorik-banen, vil også dette være muligt.

De seje kan blive til skoven lukker ved solnedgang – og de trætte kan køre hjem igen, når de har lyst til det. Det er gratis at deltage, men man skal selv medbringe drikkevarer og evt. mad til grillen (der vil være kage til kaffen).

Vi håber at se rigtig mange Dragør-borgere og jeres venner, så vi sammen kan opleve skoven og udvikle idéer til et grønnere Dragør.

Med venlig hilsen
Hanne Wanscher, Annette Nyvang, Bent Larsen, Ebbe Kyrø, Jan Engell, Kristine Bak, Søren Paludan og Trine Gotha
Liste T’s grønne gruppe

Vi har modtaget: Kystbeskyttelse

Peter Læssøe, Annette Nyvang og Ann Harnek, liste T, har indsendt et debatindlæg om finansieringen af kystsikringen.

Vi har modtaget – svar til René Bomholt: Liste T’s høringstraditioner

Morten Dreyer, formand for Dansk Folkeparti i Dragør, har skrevet et debatsvar til René Bomholt fra liste T.

Vi har modtaget: Klub Dragørs fremtid

Per Eltong har indsendt et debatindlæg hvor han forsvarer Klub Dragør. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk