Nu kan man få kommunalt klippede negle

Der er nye regler for, hvad Dragør Kommune tilbyder af hjælp til sine ældre. Det betyder, at man fremover kan få klippet negle, og så reddede kommunalpolitikerne redning af seng fra at blive skrevet ud af kommunens kvalitetsstandarder

Af Rasmus Mark Pedersen

Dragør Kommune har introduceret nye retningslinjer for, hvad hjemmehjælpen kan tilbyde de ældre borgere. Justeringerne er sket som en del af de årlige revisioner af kommunens kvalitetsstandarder og sundhedstilbud, og de trådte i kraft i mandags, den 8. april.

Blandt de væsentligste ændringer er, at hjemmehjælpen nu kan assistere med klipning af negle – en ydelse, der tidligere ikke var tilbudt. 

Det sker, fordi Ankestyrelsen har afgjort en sag, hvor de siger, at det er en del af den personlige pleje, som kommunen skal tilbyde.

Samtidig havde administrationen foreslået, at senge-redning ikke længere skulle være en del af hjemmehjælpens opgaver – en ændring, der ifølge embedsmændene ville bringe Dragør Kommune på linje med standarderne i andre kommuner. Men da dette ikke vandt flertal blandt kommunalbestyrelsesmedlemmerne, er det altså stadig muligt at blive visiteret til at få redt seng.

Kun få ændringer

Ud over at negleklipning er kommet på den kommunale tilbudspalette, så giver processen i kommunens udvalg et indblik i, hvordan kommunen har håndteret revisionsprocessen.

De har blandt andet lavet en sammenlignende analyse med andre kommuner og inddraget eksterne konsulenter fra revisionsselskabet BDO. Resultatet heraf er dog kun ganske små justeringer, idet Dragør Kommune generelt ligger på niveau med andre kommuners tilbud.

Dragør Kommunes tilgang til ændringerne er præget af en balance mellem at tilpasse sig nye standarder og lovgivninger – herunder introduktionen af Servicelovens §117a, der handler om hjælp ved hastigt fremadskridende sygdomme – og at bibeholde et kvalitetsniveau, der matcher borgernes behov og forventninger.

Robotstøvsugning

Ældrerådet i Dragør har udtrykt en positiv holdning til justeringerne, specielt vedrørende tilføjelsen om hastigt fremadskridende sygdomme, og ser frem til, hvordan den nye ældrereform vil påvirke fremtidige kvalitetsstandarder.

Derudover er der følgende ændringer: 

Flere får ret til kørsel med Movias flexhandicap-tilbud, som er et tilbud for borgere med funktionsnedsættelse om kollektiv transport. Det er nemlig ikke længere et krav, at man er modtager af daglig hjælp for at blive visiteret hertil. 

Rygestopkurser omfatter fremover stop for enhver form for nikotinindtag. 

Rehabiliteringsforløb bliver fremover kun lavet af kommunens egne medarbejdere. 

Og endelig kan man fremover også få hjælp til at sætte sin robotstøvsuger eller -gulvvasker i gang samt til tømning af disses beholdere. 

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk