Nysted Havn – så enkelt og smukt kan det gøres.
Nysted Havn – så enkelt og smukt kan det gøres.

Vi har modtaget:

Ny skurby på den gamle værftsgrund

Stor tak til Carsten Olesen og Birger Nielsen for deres glimrende forslag til udnyttelse af værftsgrunden – et forslag, som hverken vil koste kommunens hårdt pressede økonomi eller skabe yderligere parkeringsproblemer i havneområdet (læs Carsten Olesen og Birger Nielsens debatindlæg »Et jordnært forslag som er til at betale« her, red.). Og tilmed et forslag, som vil medføre en hårdt tiltrængt forskønnelse af havnepladsen. De små rødmalede træbygninger med gavlen ud mod fiskerihavnen er en klassisk og smuk forlængelse af havnefronten og falder naturligt ind i den eksisterende bebyggelse.

Skurbyen er en elsket, men til tider overset del af Dragør by – det er ægte kultur, som bør bevares. Og nu er chancen der for at give den en smuk ramme og en tiltrængt udvidelse for de mange på venteliste.

Spar byens borgere for yderligere et monsterbyggeri på havnen og en regning på mindst 10 mio. kr. alene til oprensning af værftsgrunden. Bevar den gode gamle biograf, hvor den ligger. Der er ikke i Dragør behov for flere mødesale. Der er i forvejen rigeligt af både private og offentlige lokaler, som står gratis til borgernes rådighed.

Carsten Olesen og Birger Nielsens forslag kan gennemføres for private midler og vil tilmed generere lejeindtægter til kommunen. Det er et projekt, som fortjener opbakning fra alle sider.

Med venlig hilsen
Erling Brodersen

Vi har modtaget: Forurenet værftsgrund udlejes

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om vilkårene for udlejningen af værftsgrunden, som er forurenet. Læs mere

Vi har modtaget: Markeder og turister

Thomas Krebs har indsendt en kommentar om arrangementer og turister omkring havnen. Læs mere

Vi har modtaget: Værftsgrunden kommer endelig i udbud

Flemming Blønd fra Sydamagerlisen har skrevet et debatindlæg om udbuddet af det forhenværende værft på Dragør Havn.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk